|

Rolünde ısrarlı

24 Haziran için kendisine ulaştırılan senaryoyu uygulamak için her yolu deneyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Her türlü özveride bulunmaya hazırız” dedi. Kılıçdaroğlu, Meclis’te önceki gün yaşanan rezaleti de savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 07:53 - 25/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu, bugün saat 13.00’te bir kez daha İP Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşecek
Kılıçdaroğlu, bugün saat 13.00’te bir kez daha İP Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında 24 Haziran seçimlerine yönelik mesajlar verdi.

Konuşmasında önceki gün 23 Nisan nedeniyle özel oturumla toplanan Meclis'te yaşanan rezaleti savunan Kılıçdaroğlu, "Dün 23 Nisan'dı. TBMM'nin açıldığı tarihti. Adı Büyük Millet Meclisi... Her kesimin temsil edildiği Meclis böyle tanımlanmıştır. Ben TBMM'nin açılış konuşmasını yaparken özellikle iktidar kanadından büyük bir rahatsızlık duyuldu. Rahatsız oldular, neden? Ben Meclis'i savunuyorum onlar tek adamı savunuyorlar. Ben her kesimin TBMM'de temsil edilmesini istiyorum. Onlar darbe yasalarının arkasına saklanarak birilerinin Meclis'e gelmesini engellemeye çalışıyorlar" dedi.

DEMOKRASİ BAHANESİ

Erdoğan karşıtlığı üzerine tüm ilkeleri bir kenara bırakan Kılıçdaroğlu, "24 Haziran seçimi bir parti seçimi değildir, kişisel kavga alanı değildir, kişisel koltuk arayışı seçimleri değildir. Ben, bu ülkenin bütün milliyetçi, ülkücü demokratlarına, bütün muhafazakar demokratlarına, bütün liberal demokratlarına, bütün sosyal demokratlarına, bütün sosyalistlerine sesleniyorum; gelin yeniden Cumhuriyeti inşa edelim, birlikte olalım. Geniş bir ittifakı, birlikteliği sağlamak zorundayız. Herkes parlamentoda yerini almalıdır. Dönem sen ben dönemi değildir. Bütün siyasi partilere sesleniyorum, biz her türlü özveride bulunmaya hazırız. Demokrasi için kimler bir araya geliyorsa, birlikte hareket etmek zorundayız" diye konuştu.

CHP lideri, 15 milletvekilini İyi Parti'ye göndermesini de demokrasi için yaptıklarını savundu.

HAKARETİNİ SÜRDÜRDÜ

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Osmanlı hakkında "Türkmenlere zulmetti" sözleriyle ecdada yönelik hakaretlerini dün de sürdürdü. CHP lideri, "Evet konuştum. Yörüklere zulüm yapılmış, evet yapılmış" diyerek yaptığı hakaretleri savunmaya devam etti.

  • Gül yerine partimizin adayını gösterelim
  • 24 Haziran seçimleri için olağanüstü toplanan CHP Parti Meclisi’nde (PM), “eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına aday gösterileceğine” yönelik iddialar tartışıldı. Bazı PM üyeleri CHP’nin ilk turda mutlaka kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarması gerektiğini ifade ederken Abdullah Gül ismine tepki gösterdi. Gül’ün cumhurbaşkanlığı dönemindeki icraatlarını eleştiren PM üyeleri, bu adaylığa karşı çıktı. 3 saat süren toplantıda PM üyelerini tek tek dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun notlar alarak, “bütün kitleleri kucaklayacak bir cumhurbaşkanı adayı çıkaracaklarını” söylediği kaydedildi.

İTTİFAK İÇİN YETKİ

Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, PM’nin gelecek süreçte mümkün olan en geniş ittifak modelinin hayata geçirilmesi konusunda mutabakat içinde olduğunu belirtti. Tezcan, “Parti Meclisimiz, oy birliğiyle siyasi ittifak görüşmelerinin yürütülmesi, bununla ilgili gerekli her türlü işlerin, işlemlerin yapılması ve gerekli her türlü kararın alınması konusunda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdi.” dedi.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce