|

Necmettin Aydın: Muharrem İnce 'pazar işportacısı' gibi

Saadet Partisi'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi 'pazar işportacısı'na benzetti. İnce'nin tecrübesinin az olduğuna dikkati çeken Aydın, önümüzdeki geçiş sürecini gerçekleştirmeye müsait olmadığını ve cumhurbaşkanı seçilmemesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
12:10 - 20/06/2018 الأربعاء
Güncelleme: 12:18 - 20/06/2018 الأربعاء
IHA
Necmettin Aydın.
Necmettin Aydın.

AK Parti Zonguldak teşkilatının muhtarlarla buluşması programına katılan eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, “İnce’nin tecrübesi ve birikimi böyle bir geçiş dönemini gerçekleştirmeye müsait değildir ve doğru da olmaz” dedi.

AK Parti Zonguldak Teşkilatı tarafından 5 milletvekili adayının da katılımıyla muhtarlarla toplantı gerçekleştirildi. AK Parti’nin 16 yıllık icraatlarının muhtarlara anlatıldığı programa 20. Dönem Zonguldak Milletvekili ve Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın da katıldı.

“Yanlış politikaları tasvip etmediğimiz için de beraberliğimizi sona erdirdik”

Necmettin Erbakan’ın vefatından önce Saadet Partisi’nde genel başkan yardımcılığı görevinde bulunduğunu ancak sonraki süreçte Saadet Partisi ile beraberliğini sonlandırdığını hatırlatan Aydın, “Ben malum Saadet Partisi kadrolarında bulundum. Rahmetli Erbakan hocamızın vefatından önceki genel başkan yardımcısıydım. Ancak kendisinin vefatından sonra o dönemdeki parti yönetimi ve şimdiki parti yönetimiyle de maalesef uyuşamıyoruz. Yanlış politikaları tasvip etmediğimiz için de beraberliğimizi sona erdirdik. Şu anda herhangi bir parti aidiyetim yok. Sizler gibi yalnızca vatan, millet, memleket ve geleceğimiz duygusu, düşüncesi ve sorumluluğu ile aranızdayım. Hakikaten bu gün geçmişteki her türlü itiraz ve eleştirilerimize rağmen Türkiye’nin bu değişimi mutlaka Recep Tayyip Erdoğan ile yapması ve geçmesi lazım. Bu tecrübe, bilgi ve deneyim kolay elde edilmiyor. Yönetim demek tecrübe ve birikim demektir. Bakınız tarihe büyük devletlerin hepsinin büyük dönüşümlerinde bu büyük liderler vardır. Her türlü siyasi mülahazalarımızı bir kenara bırakarak kesinlikle bu geçişte ülkeyi riske atamayız. Atmamalıyız. Mutlaka Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçilmesi şarttır. Putin gibi tecrübeli ve dirayetli bir lider olmasaydı Rusya bugün dağılırdı. Eğer Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bizde geçmişte yaşadığımız sıkıntıların içerisinde daha büyük bela ve sıkıntılar içerisine yuvarlanabilirdik” şeklinde konuştu.

"Türkiye'ye en az 10 sene kaybettirir"

Yapılacak olan seçimde seçilecek cumhurbaşkanının Meclis ile mutlaka uyumlu çalışmasının şart olduğunu ifade eden Necmettin Aydın, şöyle devam etti:

“İşi birtakım fantezilere bir takım siyasi basit hesapların içerisinde memleketin geleceğini heba etmememiz lazım. Meclis de mutlaka önümüzdeki dönemde uyumlu ve kuvvetli olmalıdır. Cumhurbaşkanı seçilecek kişi ile Meclis'in de bir dönem mutlaka uyumlu çalışması şarttır. İlk dönemde bu uyumun olması için de ben AK Partili olmak için de bunu söylemiyorum, AK Parti’nin mutlaka Meclis'te salt çoğunluğu yani en az 301 milletvekilini alması lazım. Ben ilk defa 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye oy verdim. Saadet Partisi ve diğer partilere de onu tavsiye ettim. ‘Bakın hükümet kurulamıyor. Eğer sandıktan tek başına hükümet çıkmazsa, Allah korusun memleket çok büyük sıkıntılar yaşar’ dedim. Biz AK Parti’ye değil Türkiye’nin geleceğine oy vermek zorundayız ve 1 Kasım’da AK Parti’ye oy vermek zorundayız dedim. Şimdi de diyorum ki önümüzdeki seçimde mutlaka AK Parti’nin Meclis'te salt çoğunluğu sağlaması lazım, kuvvetli desteklenmesi lazım. Zonguldak’tan da bu desteğin güçlü ve kuvvetli şekilde çıkması şarttır. Ebetteki bizim desteğimiz Cumhur İttifakı'nadır. Sayın Bahçeli’nin de son on yılda çok önemli kritik zamanlarda ülkemizin menfaati gerektirdiğinde radikal doğru ve sağlıklı kararlar verdiğini gördüm. Gerçekten kendisine saygılarımı arz ediyorum.

Elbette ki muhalefet de çok gerekli bir unsurdur. En önemli unsurlardan bir tanesidir. Ama maalesef bizim muhalefetimiz her dönem olduğu gibi bu dönemde de yetersizlik içerisindedir. Önce sistem değişikliğini tam anlamamışlar. Hala bu sistemle mi devam edecekler. Eski sisteme mi dönecekler ne dedikleri belli değil. Velev ki seçimi kazandılar. Sistemi değiştirecekler. Buradan geri dönüş ve o dönüş kavgası Türkiye’ye en az 10 sene kaybettirir.”

“Muharrem İnce, bir nevi pazarın işportacısı gibi olmuştur”

Türkiye’deki muhalefetin çok parçalı olduğuna vurgu yapan Necmettin Aydın, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ‘işportacı’ benzetmesinde bulunarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye’deki muhalefet çok parçalıdır. Birbirleriyle aynı noktada değillerdir. Allah korusun Meclis'te çoğunluğu sağlamaları halinde kendileriyle kavga edeceklerdir. Bu kavgalar Türkiye’ye çok büyük bir pahaya mal olacaktır. İkinci büyük sıkıntı ise muhalefetin adayı Muharrem İnce’nin kazanması halinde ise başka bir sorun vardır. İnce gerçekten renkli bir sima. Siyasete renk, tat ve hareket getirmiştir. Tabiri mazur görün işportacılar kıymetli insanlardır. Bir nevi pazarın işportacısı gibi olmuştur. Tat ve renk getirmiştir. Ama onlar geçici renklerdir, kalıcı renkler olamazlar. Kalıcı unsur olamazlar. İnce’nin tecrübesi ve birikimi böyle bir geçiş dönemini gerçekleştirmeye müsait değildir ve doğru da olmaz."

#Muharrem İnce
#24 Haziran
#Necmettin Aydın
٪d سنوات قبل