|

Müthiş coşku

Türkiye’de hükümet sistemini değiştiren Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı’nın zaferini ilan etmesi, yurt genelinde ve gurbette bayram havası yaşattı. Ellerinde Türk bayrakları ile sokaklara dökülen vatandaşlar, seçim başarısını sabaha kadar coşkuyla kutladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:46 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Belçika / Brüksel
Belçika / Brüksel

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda zaferini ilan etmesi yurt içinde ve yurt dışında büyük coşkuya yol açtı. Cumhur İttifakı'nın zaferi, Türkiye’nin yanı sıra gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı ülkelerde ve Bosna-Hersek’te bayram havası yaşattı.


Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte AK Partili vatandaşlar, yurt genelinde meydanlara akın etti. İstanbul partililer, ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla "Başkan Erdoğan" şeklinde slogan attı. Zafer turune çıkan vatandaşlar, uzun araç konvoyları oluşturdu.


Seçim zaferi, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Karabük, Düzce, Kayseri, Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta, Erzurum, Erzincan ve Ardahan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kentte partililerce sevinçle karşılandı. Kent meydanlarında kutlamalara, "bozkurt" ve "rabia" işaretlerine klakson sesleri eşlik etti. Genç, yaşlı, çocuk her kesimden vatandaşın katıldığı kutlamalarda renkli görüntüler oluştu. Bazı vatandaşlar da caddedeki kafelerde çalan marşlara eşlik etti.


AFRİN’DE BÜYÜK SEVİNÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısı başta KKTC ve Almanya olmak üzere Avusturya, Bosna-Hersek, Fransa, İsveç, ve İngiltere’de de coşkuyla kutladı. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları sallayarak çalınan müziklere eşlik edip türkü ve şarkılar söyleyerek neşeli anlar yaşadı. Berlin’in en işlek caddesi olan Kudamm’da toplanan AK Partililer araçlarla konvoy oluşturdu. ‘’En büyük Türkiye’’, ‘’Recep Tayyip Erdoğan’’ şeklinde sloganlar attı.


Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu’nun başarılı operasyonundan sonra terör örgütü PYD/PKK’dan temizlenen Afrin’de halk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferini kutladı.


Gözyaşlarını tutamadılar

Erdoğan’ın bir seçimden daha zaferle çıkması, başkent Ankara’da da coşkuyla kutlandı. Sonuçların açıklanmasının ardından AK Parti Genel Merkezi önünde toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar attı.


Bazı vatandaşlar da il merkezinde araçlarıyla konvoy oluşturdu. Sevinç gösterisinde bulunan bazı partililer selfie yapmayı ihmal etmedi. Kutlamalar esnasında duygulanan bazı kadınların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.


AK Partili ve MHP’lilerden şehir turu

AK Partili ve MHP’li vatandaşlar Aksaray’da birlikte sevinç gösterisinde bulundu.. Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Aksaray’da AK Parti ve MHP’li seçmenler ortaklaşa zafer kutlamaları yaptı. Ellerine Türk bayrağı alan vatandaşlar araç konvoyları oluşturdu.. Partililer, oyun havası eşliğinde oynadı. Birçok partili havai fişekler patlatarak eğlendi.


Mehterli kutlama

Seçim sonuçlarının açıklanma sının ardından İzmir Konak ilçesi Kordon’da toplananlar mehte- ran takımı eşliğinde sevinç gös terisinde bulundu. Avukat Ercan Dönmez, “Mehter takımıyla kutlama yapıyoruz, bu secim Cumhur İttifakı’nın ve millet aklının zaferidir. Recep Tayyip Erdoğan ezilen Müslüman halkın lideridir. Tüm oyunlara rağmen demokrasinin bayramı olan se çimlerden Cumhur İttifakı galip geldiği için sevinçliyiz” dedi.

#24 Haziran
#Seçim
#Kutlama
6 yıl önce