|

Milli iradeye saygısızlık

CHP Genel Başkanı olarak girdiği 8. sandık yarısını da kaybeden Kılıçdaroğlu, ‘Evet’in zaferine gölge düşürmeye çalıştı. YSK’nın “Mühürsüz zarflar geçerli” kararının seçimi tartışmalı hale getirdiğini savunan Kılıçdaroğlu, bu kararın ilk kez alınmadığına ise hiç değinmedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:04 - 17/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP lideri Kılıçdaroğlu
CHP lideri Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı sıfatıyla 8. seçimini kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, referandum sonuçlarına şaibe bulaştırmaya çalıştı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), bu referandumu tartışmalı hale getirdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, “’Maç yapılırken maçın ortasında kural değişmez” ifadelerini kullandı. Seçim Kanunu’nun 98’inci maddesindeki “’Mühür olmayan zarflar geçersiz sayılır’ ifadesini vurgulayan Kılıçdaroğlu, YSK’nın geçmişteki bazı seçimlerde bu zarfları geçerli saydığına ise konuşmasında yer vermedi.

MAÇIN ORTASINDA KURAL DEĞİŞMEZ

Sonuçların netleşmesinden sonra parti genel merkezinde konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Maç yapılırken maçın ortasında kural değişmez, evrensel kuraldır bu. YSK maçın ortasında, üstelik zarflar açıldıktan sonra kuralları değiştiriyor, üstelik yasalara aykırı olarak kuralları değiştiriyor. Bunu doğru bulmuyoruz, asla kabul etmiyoruz. Milletin kararına saygılıyız ama milletin kararına YSK gölge düşürmüştür. Hukuksal ve kamu vicdanı açısından referandumun meşruiyetini tartışmalı hale getirdiler”

YSK’YA TEMELSİZ SUÇLAMA

YSK’nın seçimlerle ilgili tek yetkili kurum olduğuna değinmeyen Kılıçdaroğlu suçlamalarına devam etti: “YSK’ya şu soruyu sormak isterim; Hiçbir kurum kendisini parlamentonun üzerinde göremez ama siz oturup bir kişinin itirazı üzerine bunları geçerli sayıyorsunuz. Neden? Kendinizi hangi gerekçeyle parlamentonun üzerinde görüyorsunuz?” ‘Evet’i savunanların hukukun dışına çıktığını öne süren Kılıçdaroğlu, referandumla kabul edilen Anayasa değişikliğini de itibarsızlaştırmaya çalıştı. Kılıçdaroğlu, “Bu anayasa değişikliği ve onun oluşturduğu bütün anayasa bir anlamda bir toplumsal uzlaşma belgesi olma niteliğini büyük ölçüde yitirmiş durumda” şeklinde konuştu.
  • Mutluluğu kısa sürdü
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda oyunu Çankaya Çukurambar Arjantin İlkokulu’nda kullandı. Okula gelişinde vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, oyunu eşi Selvi ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ile ‘4142’ numaralı sandığa attı. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada “Son derece güzel bir kampanya yürüttük. Bütün vatandaşlarımızı kucakladık, hiç kimseyi ötekileştirmedik. Bugün Türkiye’nin kaderini oyluyoruz. Bütün vatandaşlarım sorumluluk duygusu içinde sandığa gidecek ve oyunu kullanacak. Çok mutluyum. İnşallah hayırlı bir sonuç çıkar ve hep birlikte Türkiye’nin başka temel sorunlarını konuşma imkanımız olur” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet etmesinin ardından okuldan ayrıldı.
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
7 yıl önce