|

Listeye dahil edilmeyecekler

24 Haziran seçimleri için hazırlıklar son sürat devam ederken AK Parti'de sandık görevlilerin eğitimleri de başladı. Seçim günü yurt içinde 1 milyon kişi ile sahada olacak olan AK Parti'de seçim günü sandıkta görev alacak öğretmenler için de tedbirler alınıyor. Görev alacakların daha önce terör örgütlerine bulaşmış ya da soruşturması devam eden veya soruşturma geçirdiği halde göreve iade edilenlerin de listeye dahil edilmemesi istendi.

Yeni Şafak
08:36 - 31/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:47 - 31/05/2018 Perşembe
Diğer
Sandık görevlilerinin eğitimleri başladı
Sandık görevlilerinin eğitimleri başladı

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine günler kalırken, sandık görevlilerinin de eğitimleri ile ilgili çalışmalara başlandı.

1 milyon kişi sahada olacak

AK Parti, seçimlerde yurt içinde sandık, seçim kurulu ve sonuç alım sistemi görevlilerinden oluşan 1 milyon kişi ile sahada olacak. Yurt dışındaki görevliler de eklendiğinde yaklaşık 2 milyon kişi seçim süresince görev yapacak. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Her ilden 3 hukukçu, 3 eğitimci olmak üzere toplam 486 kişinin sandık eğitimleri başladı. Eğitim alan bu 486 kişi, il ve ilçelerde görev alacak sandık müşahitlerine 10 gün boyunca sandık eğitimi verecek. Müşahitlere, seçim günü ve akşamı ne yapacakları, şikâyet ve itirazlar ile seçim materyalleri hakkında eğitim verilecek. İllerdeki eğitimlerin 2 Haziran’da yapılması planlanıyor.

Öğretmenler için uyarı

Seçim günü sandıkta görev alacak öğretmenler için de tedbirler alınıyor. Okullara gönderilen genelgelerde, sandık kurullarında başkan ve üye olarak görev alacak öğretmenlerin seçim iş ve işlemlerin sağlık ve düzen içerisinde yerine getirilebilmesi, seçmen iradesinin dürüst biçimde sandığa yansıması için görevli oldukları sürelerde görev yaptıkları yerlerde bulunmaları talep edildi. Ayrıca, görev alacakların daha önce terör örgütlerine bulaşmış ya da soruşturması devam eden veya soruşturma geçirdiği hâlde göreve iade edilenlerin de listeye dâhil edilmemesi istendi. Kura ile belirlenen sandık kurulu başkanı ve memur üyelerin daha sonra mazeret bildirmeleri durumunda (Zorunlu mazeret dışında) mazeretlerinin dikkate alınmayacağı konusunda uyarı yapıldı.

#AK Parti
#seçim 2018
#sandık görevlileri
6 yıl önce