|

Kılıçdaroğlu adayını söyledi

Siyasette baş döndüren trafik sürerken, muhalefetin ittifak modelleri de şekillenmeye başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile üçüncü kez bir araya geldiği görüşmede CHP’nin milletvekili seçimleri için önerdiği ittifak konuşuldu. Görüşmede Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olarak belirlediği ismi Akşener’e söyledi.

Yeni Şafak
08:06 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:04 - 26/04/2018 Perşembe
Diğer
Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile üçüncü kez bir araya geldi. Ortak aday için buluşan Kılıçdaroğlu ve İyi Parti (İP) Genel Başkanı Akşener anlaşamadı. Adaylıktan vazgeçmeyen Akşener, 100 bin imza toplayacağını da belirterek CHP’den gelen 15 vekilin imzasını istemediğini ima etti.

Akşener'e adını söyledi

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Görüşmede Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olarak belirlediği ismi Akşener’e söyledi. Akşener bu ismi kimseye açıklamayacağını aktardı. Görüşmede Gül konusu da gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, “Basın üzerinden bizi yönlendirmeye çalışıyorlar. Biz Abdullah Gül’ü aday olarak göstermeyeceğiz” dedi. Akşener de “CHP’de Gül’ün çatı adayı olması noktasında çalışan isimler var. Bu kişiler toplumda CHP’li kimlikleriyle bilinen kişiler” karşılığını verdi. Akşener “Ben 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olacağım. Bir çatı altında olmayacağım. Bizim ittifakımız milletle” bilgisini Kılıçdaroğlu ile paylaştı.

#seçim 2018
6 yıl önce