|

Kantonculuk oynayanlar dersini alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nın terör koridoru kurma ve Suriye’yi bölme projesinin çöktüğünü belirterek, “Emperyal amaçları olan ülkelerin eteğinin altına girip kantonculuk oynayanlar, derslerini birer birer alıyor. Fırat Kalkanı’nda, Afrin’de derslerini vermiştik. Şimdi Münbiç’te veriyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:09 - 20/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van mitinginde meydanı hınca hınç dolduran vatandaşlara seslendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van mitinginde meydanı hınca hınç dolduran vatandaşlara seslendi.

Van’da meydanı dolduran kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, devlet zulmünü ortadan kaldırdıklarını, bu ülkede yasak olan tek şeyin terör olduğunu söyledi. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: Van bizim, Vanlı bizim. Biz burada teröristleri, haramzadeleri, kendi halkının kanına susamış vampirleri gezdirmeyiz. Van, bu seçimde oyunu kendisinden alıp, iradelerini İstanbul’daki bir avuç marjinalin emrine verenlerden inşallah tamamen kurtuluyor.

24 HAZİRAN DÖNÜM NOKTASI

Size hizmet için kullanmaları gereken imkanları, paraları ne yaptı? Kandil’e gönderdi. Örgüte teslim etti, örgüte! AK Parti hizmet siyaseti yaptı. Onlar kan, kin, istismar siyaseti yaptı. 24 Haziran ülkemizin tamamı gibi Van’ımız için de bir dönüm noktası olacak. Bu terör örgütleri Vanlı kardeşlerime çok çektirdi. PKK ne yapıyor? Yakıyor, yıkıyor... Onlar yıkım ekibi, biz yapım ekibiyiz. Onlar yıkar, biz yaparız.

KARŞISINDA ÖNCE BENİ BULUR

Dün bu ülkede insanlar kökenlerinden, inançlarından, meşreplerinden dolayı ayrımcılığa uğruyor, baskı görüyor, zulme maruz kalıyordu. Red ve inkar politikalarını, asimilasyonu biz kaldırdık. Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Varsa böyle bir terbiyesizliği yapan, karşısında önce beni bulur; sonra devletimizi bulur. Bu ülkede kimin hayat biçimine karışılmış, kime ‘Öte git’ denmiş? Böyle bir durum asla söz konusu değildir.

81 MİLYON BİRİNCİ SINIF

Bu ülkede 81 milyon vatandaşımın tamamı birinci sınıftır, aynı haklara, aynı özgürlüklere sahiptir. Bu ülkede hala yasak olan tek bir şey var, o da terör. Hiç kimsenin, ne pahasına olursa olsun, Türkiye’yi yeniden terör bataklığına döndürmesine izin vermeyeceğiz.

DÜN AFRİN BUGÜN MÜNBİÇ

Suriye’de emperyal amaçları olan ülkelerin eteğinin altına girip kantonculuk oynayanlar, derslerini birer birer alıyor. Suriye halkına zulmederek kendilerine bir terör koridoru kurmaya kalkanlara dün Fırat Kalkanı’nda, bu yılın başında Afrin’de derslerini vermiştik. Şimdi de Münbiç’te veriyoruz.


Ömer Halisdemir’in kabrine gidemedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Adana’da da dev bir mitinge imza attı. İstasyon Meydanı’nı dolduran on binlere seslenen Erdoğan’ın hedefinde Muharrem İnce vardı. Erdoğan şunları kaydetti:

TERÖRİSTLERLE EL ELE

“Şu CHP’nin terörle ilgili bir ifadesini duydunuz mu? Bay Muharrem’den, Bay Kemal’den duydunuz mu? Bay Muharrem adaylığı açıklandı, nereye gitti? Edirne’deki terör örgütünün desteklemiş olduğu adayı ziyaret etti. Adana terörü bilir, Ankara’dan İstanbul’a onlarla yürüyen Bay Kemal’i de CHP’yi de... Milletten icazet almak yerine, Pensilvanya’ya göz kırpıyorlar. Milletle yol yürümek yerine, bölücü örgütün siyasi uzantılarına yoldaşlık ediyorlar..

BİR FATİHA OKUYAMADI

15 Temmuz şehitlerine sahip çıkmak yerine, meydanlarda katillere özgürlük vaat ediyorlar. Bay Muharrem Niğde’ye geliyor, sırf Pensilvanya’yı incitmemek için şehit Ömer Halisdemir’in kabrine dahi uğrayamıyor. O yiğit için kabri başında dua edemiyor, bir Fatiha okuyamıyor, okuyamaz. Ama aynı Bay Muharrem, Edirne’deki için rüzgargülü gibi dönüyor.

Lamı cimi yok faiz düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana’da Çukurova Bölgesi sanayici ve iş adamlarıyla akşam yemeğinde buluştu. Burada yaptığı konuşmada Türkiye’ye yönelik ekonomik harbe karşı seferberlik çağrısı yapan Erdoğan, 24 Haziran’dan sonra yüksek faize neşter vurulacağını söyledi. Erdoğan özetle şunları kaydetti: Şu 24’ünü hayırlısıyla atlatalım. 24’ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz. Bu toplantıda açıkça söylüyorum yüksek faizle biz ülkemizi ayağa kaldıramayız. Biz eğer yatırımcıyı güçlü kılacaksak burada düşük faizle bu adımı atmak zorundayız. Çünkü girişimci yüksek faizle neyin yatırımını yapacak? ‘Efendim işte bankalar da kazanacak.’ Tamam da elin bankaları kazanmıyor mu? Japonya eksi faizle çalışıyor. Amerika’ya geliyorsun ikilerde, bilemedin üçte. Avrupa ikilerde. İsrail sıfır-bir buralarda. Onların bankaları böyle çalışıyor da bize ne oluyor? Şu anda 20’lerde, 25’lere kadar çıkıyor. Faizin böyle olduğu bir ülkede siz yatırım yapabilir misiniz? Arkadaşlar bunu değiştireceğiz, bu işin lamı cimi yok.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#HDP
#PKK
#Seçim
6 yıl önce