|

Kandil harekatı başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil harekatının başladığını açıkladı. 20 uçağın 14 önemli hedefi yok ettiğini ifade eden Erdoğan, “Vurdular döndüler, bitmedi devam edecek. Hedefimiz, bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandil’i, ülkemiz ve milletimiz için artık bir tehdit, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 09:14 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde ve Bursa mitinglerinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde ve Bursa mitinglerinde konuştu.

Partisinin Niğde ve Bursa mitinglerinde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede önemli açıklamalar yaptı. Kandil’e operasyonun başladığını belirten ve “Vurdular döndüler, bitmedi devam edecek” diyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Şehitlerimizin dökülen mübarek kanlarını asla yerde koymadık. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Bestler Dereler’de, Afrin’de, Cerablus’ta var mıyız? Bay Kemal bize ne dedi? ‘Afrin’e girmeyin.’ Bay Muharrem ne dedi? ‘Afrin’de ne işiniz var?’ Sizinle bu ülke yönetilmez. Ülkemize saldıranlar karşısında, bizi taciz edenler karşısında bunun bedelini biz ağır ödetiriz ve ödettik.

Nereye saklanırsa saklansınlar, biz ne Kemal’e ne Muharrem’e bakarız. Biz işimize bakarız. Teröristler hangi ine girerlerse girsinler, er ya da geç, teröristlerden döktükleri şehit kanlarının hesabını muhakkak sorduk ve soruyoruz. Şu ana kadar sadece Afrin’de 4 bin 500’ün üzerine çıktık. Bugün size bir şey daha söylüyorum. Demiştim ya Kuzey Irak’ta Kandil’e de operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik. Vurdular döndüler, bitmedi devam edecek.

TEHDİT OLMAKTAN ÇIKACAK

Devletimiz, hainlerin tepesine hiç ummadıkları anda balyoz gibi güçlü inen bir devlettir. Sınırlarımız içinde ve dışında binlerce teröristi etkisiz hale getirdik. Hedefimiz, bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandil’i, ülkemiz ve milletimiz için artık bir tehdit, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz. Zeytin Dalı Harekatı’ndan hemen sonra başladığımız operasyonlar hamdolsun başarıyla sürüyor.

BİRLİKLERİMİZ İLERLİYOR

Sahadaki birliklerimiz teröristlerin inlerine doğru adım adım ilerliyor. Muhalefet istemese de nasıl Afrin’i, Cerablus’u, El Bab’ı, Azez’i katil sürülerinden temizlemişsek Kandil’deki terör bataklığını da Allah’ın izniyle kurutacağız. Bölücü örgütün siyasi uzantılarına yoldaşlık yapanlar rahatsız olsa da terörü bu ülkenin gündeminden tamamen çıkartacağız. Tabii öncelikle dün Afrin operasyonuna yaptıkları itirazların aynısını bugün Kandil’e yapan gafillere sandıkta esaslı bir ders vereceğiz.

  • Kahramanı unutmadı
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde mitingi sonrasında15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştirerek şehit olan kahraman Ömer Halisdemir’in Çukurkuyu beldesindeki mezarına giderek dua etti. Erdoğan’ı ziyaret öncesinde şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve kardeşi Soner ile kısa bir görüşme yaptı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Kandil
#Irak
#PKK
6 yıl önce