|

İnce kaybettiğini anladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere şaibe karıştırmak için, “Okulların bahçesinde yatın. Sandalyede oturun. Ben de YSK önünde yatacağım” diyen CHP adayı İnce’ye tepki gösterdi. Erdoğan, “Hayırdır? Demek ki şimdiden kaybettiğini anladı” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 02:39 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
İstanbul’da Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece ve Eyüpsultan’da vatandaşlara hitap eden Erdoğan rehavete karşı uyardı: Milletime, AK Parti’ye gönül verenlere, özellikle sesleniyorum.
İstanbul’da Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece ve Eyüpsultan’da vatandaşlara hitap eden Erdoğan rehavete karşı uyardı: Milletime, AK Parti’ye gönül verenlere, özellikle sesleniyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran'a bir gün kala İstanbul'un Avrupa yakasındaki 5 ilçede vatandaşlarla buluştu. Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece ve Eyüp ilçe mitinglerinde yüzbinlere seslenen Erdoğan, herkesi mutlaka oy kullanmaya çağırdı. "Kardeşlerim ne olur sandıklara gitmeyeni bırakmayın. Sandıklarımıza sahip çıkıyoruz. Son oy sayılana kadar oradayız. Anadolu'daki akrabalarımızı da arayıp, onlara da anlattıklarımı söyleyecek miyiz? Bu seçim normal bir seçim değil. Bir dönüm noktasındayız. Bu dönüm noktasında vatandaşlarım demokratik hakkını muhakkak kullanmalı" dedi. "CHP'li, Saadet'li, İYİ Parti'li ve HDP'lilere de sesleniyorum. Onlara da anlatın. Kardeşliğimizi asla bozmayalım. Milletime, AK Parti'ye gönül verenlere özellikle sesleniyorum. Sakın ha rehavete kapılmak yok. Bütün arkadaşlarınızı, akrabalarınızı alın, sandığa götürün. Buradaki rehavet Allah muhafaza, bizi zora sokar" ifadelerini kullanan Erdoğan, TRT'deki açıklamasında ise şu uyarıları yaptı:

BÜTÜN ENGELLERİ AŞTILAR

"Biz hamdolsun, son dönemlerde yüzde 85-86 katılımla hep seçimlerimizi yaptık. Batı ülkeleri gibi 30-35-40 oranlarında seçim yaşamıyoruz. Hele şimdi bir yeni yönetim sistemini ilan edeceğimiz bu seçimde, ben bütün vatandaşlarımızın sandığa gitmesini, sandıkta bu konuyla ilgili kararı belirlemede bir güç kaynağı olmasını istiyorum. Yurtdışında kullanılan oy 2 milyonu aşmış vaziyette. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın bütün haklarını zorlaştırmalarına rağmen, birçok engeller önlerine çıkarmalarına rağmen, yılmadılar, usanmadılar, hatta yüzlerce kilometre uzaklıklardan gelip oylarını kullandılar." Erdoğan, Eyüp’teki mitingden sonra Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret etti. Daha sonra cülus yolunu kullanarak Eyüp’ten ayrılan Erdoğan, Kısıklı’daki konutuna geçti.

  • İnce kaybettiğini anlamış
  • Sandıkların güvenliğine ilişkin her türlü tedbirin alındığını söyleyen Erdoğan, ‘eylem’ çağrısında bulunan CHP adayı Muharrem İnce’yi şöyle eleştirdi: “Bay Muharrem diyor ki, ‘Okulların bahçesinde yatın. Sandalyede oturun. Ben de YSK’nin önünde yatacağım’. Hayırdır? Demek ki bu şimdiden kaybettiğini anladı. Şu an itibarıyla bütün güvenli olarak her türlü tedbiri aldık. Sandık güvenliği, her sandıkta her partinin temsilcisi var mı? Daha ne konuşuyorsun? Olmayan hiçbir siyasi parti yok. Kaldı ki 100 metre mesafeyi de kaldırdık. Herhangi bir sandık üyesi, şu anda kalkıp hemen oradaki güvenlik ekibine haberi verdiği anda, söylediği anda güvenlikçi gelir müdahale eder.”


#Cumhurbaşanı Erdoğan
#Seçim
6 yıl önce