|

Bozdağ: Bu iş ilk turda biter

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, 24 Haziran'da yapılacak erken seçimler öncesinde muhalefetin halen kafasının karışık olduğuna dikkati çekerek, "Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkaracak bir aday bulamıyorlar. Rakip kim gelirse gelsin bu seçim ilk turda biter" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
11:16 - 22/04/2018 Pazar
Güncelleme: 16:15 - 22/04/2018 Pazar
Diğer
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yeni şartları değerlendirdiklerini ve nihayetinde erken seçimin millet için hayırlı olacağına karar verdiklerini söyledi.

Kanal 7'nin canlı yayın konuğu olan Bozdağ, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Darbe ile dize getiremediler, ekonomi kartını sürdüler"

24 Haziran'daki seçimler için "Bu baskın bir seçim değil" diyen Bozdağ, şunları söyledi:

"Dersine çalışan öğrenci için sınav nasıl sorun değilse, işini yapan siyasetçi için de erken seçim sorun değildir. Siyasetin bayramıdır seçim, buna herkes sevinmelidir.

Darbe ile Türkiye'yi dize getiremediler, şimdi ekonomi kartını sürdüler. Biz Türkiye'deki belirsizlikleri tamamen ortadan kaldırmak için bir adım attık. Seçim kararı bu hesapçıların hepsini perişan etti."

"Karşımıza çıkaracak rakip bulamıyorlar"

Muhalefetin aday konusunda bir netliği olmadığına da vurgu yapan Bozdağ, "Bizim adayımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. MHP ve BBP de aynı şekilde destekliyor. Burada bir netlik var. Diğer tarafa bakıyorsunuz bir netlik yok. Her gün yeni bir isim geliyor. Muhalefetin kafası karışık. Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkabilecek bir rakip bulamıyorlar" dedi.

"Seçim ikinci tura kalmaz, ilk turda biter"

Bozdağ ayrıca, CHP'lilerin kendi başkanlarını Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığına layık görmediklerinin altını çizerek, "O yüzden arayışları başka yöne çeviriyorlar. Artık mikroskopla arıyorlar ismi. CHP'nin tüm hedefi seçimi ikinci tura taşımak yönünde. Bu seçim ikinci tura kalmaz. Kim gelirse gelsin. Bu seçim ilk turda biter. Anketler ortada, milletimizin tavrı ortada. Onların kafası biz zaten ilk turda kazanamayız bunu ikinci tura uzatalım diyorlar. Bunlar inanmıyor. Sadece uzatmalara oynuyorlar" ifadesini kullandı.


#Bekir Bozdağ
#Seçim 2018
#Cumhurbaşkanı
6 yıl önce