|

İkiyüzlülüğün belgesi

Muhafazakar oyları alabilmek için seçim meydanlarında vaatlerde bulunan, camilerde boy boy pozlar veren CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 2009 yılında başörtülü olduğu için bir TRT personeli hakkında TBMM’ye soru önergesi verdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 04:33 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce

TRT’nin başörtülü bir çalışanından duyduğu rahatsızlığı açıkça ortaya koyan İnce, 14.09.2009 verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

“1. 30 Ağustos 2009 tarihinde Zafer Bayramı’nda Ankara’da yapılan törenleri canlı olarak yayınlayan TRT ekibindeki bir kameramanın saçlarını kışlık bere ile kapattığı, bu kameramanın TRT’de türbanla çalıştığı yönünde basında çıkan haber ve fotoğraflar doğru mudur?

2. Fatma Betül Gürtekin isimli kameramanın asistanı TRT’nin kadrolu personeli midir?

3. TRT’de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelik hükümleri geçerli değil midir?

4. Bu yönetmelik geçerli ise Fatma Betül Gürtekin hangi mevzuata göre türbanla çalışmaktadır?

TRT BU ÇALIŞANLA İLE İLGİLİ İŞLEM YAPTI MI ?

5. Fatma Betül Gürtekin’in çalıştığı ünitenin yöneticileri kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelik hükümlerine aykırı davranması nedeniyle Fatma Betül Gürtekin hakkında işlem yapmış mıdır?

TRT'DE BAŞKA BAŞÖRTÜLÜ ÇALIŞAN VAR MI ?

6. Fatma Betül Gürtekin’den başka türbanlı çalışan TRT personeli var mıdır?

7. Türkiye Cumhuriyeti’nin yasa ve yönetmelikleri TRT’de geçerli değil midir?” diye hükümete soru sorduğu ortaya çıktı.”


#CHP
#Muharrem İnce
#TRT
6 yıl önce