|

Erdoğan'dan İnce'ye sert yanıt: Açıklamazsan namertsin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Akhisar'daki mitingde vatandaşlara hitap etti. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin "AK Parti'yi kurarken Pensilvanya'dan icazet aldılar, bunu açıklayacağım" iddiasına da yanıt vererek, "Benim partimi kurarken Pensilvanya'ya gitmem, icazet almam söz konusu olmadı. Eğer bu iddianı ispat edemezsen buradan ilan ediyorum namertsin" şeklinde konuştu. Avrupa basınının kendisi hakkındaki manşetlere de değinen Erdoğan, "Erdoğan için siz hangi afişi asarsanız asın, ne derseniz deyin, benim milletimle gönül köprüm var. Bunu aşamazsınız" dedi.

Yeni Şafak
16:37 - 28/05/2018 lundi
Güncelleme: 19:24 - 28/05/2018 lundi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Akhisar mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Ana muhalefet şimdi tutturmuş biz yatırımdan anlamayız diyor. Sizin anlamadığınızı biliyoruz. Sizin zaten bu ülkede dikili tek bir ağacınız yok ki. Biz yerli otomobili üreteceğiz diyoruz, CHP'nin adayı 20 yıl geriden geldiğimi söylüyor,vah zavallı vah! Sadece otomotiv ihracatından 30 milyar dolar kazandık.

"İspat edemezsen namertsin"


  • Şimdi çıkmış CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce 'AK Parti'yi kurarken Pensilvanya'dan icazet aldılar, bunu açıklayacağım' diyor. Benim partimi kurarken Pensilvanya'ya gitmem, icazet almam söz konusu olmadı. Eğer bu iddianı ispat edemezsen buradan ilan ediyorum namertsin. Hadi çık açıkla bakalım şimdi kimle görüşmüşüm. Senin partinin Genel Başkanı da yalancıydı sen de hemen buna ayak uydurdun.

"Sıra 'büyük ustalık' döneminde"

Hükümetlerimiz döneminde Manisa'ya 14 baraj, 10 gölet yaptık, halen 22 baraj ve 6 göletin inşası sürüyor. Bu kardeşiniz Belediye Başkanlığı döneminden itibaren çıraklık, kalfalık dönemini tamamladı. Cumhurbaşkanlığı döneminde de ustalığı tamamladı. Şimdi sıra 'büyük ustalık' döneminde. Biz laf değil, iş üretiriz bunu en iyi sizler biliyorsunuz.

Geçen gün baktım Bay Kemal tarım endüstrisinden bahsediyor. Demek ki 16 yıllık kalfalık-ustalık döneminde bu zata tarım endüstrisini öğretmişiz. Ben sana söyleyeyim, Türkiye zaten bu endüstriye geçti.

"Bu yapıyla hep mücadele ettim"

Rahmetli Menderes'i idam edenlerin kararının arkasında CHP zihniyeti vardı. AK Parti'yi kapatmak isteyenler aynı CHP zihniyetiydi. 'Ankara'da adil yargılar var' dediler o dönem. Katakulli ile bizim partimizi kapatmaya kalktınız, başaramadınız, başaramayacaksınız.

"Korkaklar zafer anıtı dikemez"

Belediye Başkanlığımdan itibaren Cumhurbaşkanlığıma kadar bu zihniyeti aynı şekilde hep karşımızda buldum.

15 Temmuz gecesi Ben Marmaris'ten İstanbul'a geliyorum, Bay Kemal saat 23.17'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda... Tanklar orada. Bay Kemal orada tankları selamlıyor ve Bakırköy Belediyesi'nden televizyon izleyip kahvesini yudumluyor. Öncesinde de 'darbe olursa ben karşı çıkarım' diyordu. Ne oldu? Kaçtı. Siz korkaksınız, korkaklar zafer anıtı dikemez.

Afrin'de bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar 4 bin 481 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

"Bizi yıkamayacaksınız"

Şimdi benimle ilgili dergiler yayınlıyorlar... Erdoğan için siz hangi afişi asarsanız asın, ne derseniz deyin, benim milletimle gönül köprüm var. Bunu aşamazsınız. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ey George, Ey Hans bizi yıkamayacaksınız. Benim milletimle aramda sizin göremeyeceğiniz bir bağ var."

#Erdoğan
#Manisa
#24 Haziran 2018
il y a 6 ans