|

Erdoğan bizi birleştirdi

Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin bugünkü durağı Uşak. Ağrılı İhsan ve Celal Arslan kardeşler, birlik ve beraberlik tohumlarının Erdoğan’la atıldığını söyledi. İhsan Arslan: Düne kadar bu ülkede Kürtler yok sayılıyordu. Artık aynı bayrağın altında kardeşçe yaşıyoruz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:06 - 16/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin bugünkü durağı Uşak.
Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin bugünkü durağı Uşak.

Türkiye Cumhurbaşkanını seçmeye hazırlanırken, Yeni Şafak ve tvnet ekipleri Anadolu'nun nabzını tutmaya devam ediyor. Terör belası nedeniyle memleketleri Ağrı'yı terketmek zorunda kalan iki kardeş ile görüşen ekiplerimiz, ülke demokrasisinin geldiği noktanın da bir nevi fotoğrafını çekti. Uşak'ta bir kebapçı işleten İhsan ve Celal Arslan kardeşler, uzun yıllar sol partilere oy verdikten sonra AK Parti'de karar kıldıklarını anlattı.

KÜRTLER ÖNCEDEN YOK SAYILIYORDU

İhsan Arslan, "AK Parti zamanına kadar bu ülkede Kürtler yok sayılıyordu. AK Parti bize bu bayrağın altında kardeşçe yaşama hakkı tanıdı" dedi. HDP'nin terörle arasına mesafe koymadığını belirten Arslan, "HDP Kürt halkına hizmet etmedi. Biz terör yüzünden memleketimizi terkedip Uşak'a yerleşmek zorunda kaldık" diye konuştu.

İÇKİ MASASINDA HİZMET OLMAZ

30 yıl önce Uşak’a yerleştiklerini söyleyen Celal Arslan ise “Eskiden her şey sıkıntılıydı, bu yüzden Erdoğan diyorum. Allah başımızdan eksik etmesin” dedi. Yapılan hizmetleri gören kararsız vatandaşların da Erdoğan'ı destekleyeceğini düşündüğünü vurgulayan Arslan, daha önceki yıllarda CHP'ye oy verdiğini söyledi: CHP'nin yönettiği yerlerde yaşadım, hepsini pislik götürüyor. Adam içki masasına oturuyor, kalkmıyor ki hizmet etsin.

'TERBİYESİZLİĞİN DANİSKASI'

“Dünden bugüne Tayyip beyin yanındayım” diyen 78 yaşındaki Halil Erten ise Saadet Partisi, CHP, İyi Parti ve Demokrat Parti'nin kurduğu 4'lü ittifakı, “Terbiyesizliğin daniskası, insanlığa yakışmayan bir hareket” diye tanımladı. Türkiye'nin CHP'den çok çektiğini anlatan Erten şunları söyledi: “Biz eskiyi de bildiğimiz için onun bunun lafından etkilenmeyiz. Halk Partisi’nden çok çektik. Ben bu ittifakı olumsuz buluyorum.”

EMEKLİ DESTEK İSTİYOR

38 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Hüseyin Ak ise memurun ve emeklinin maddi durumunun daha iyi hale getirilmesini istedi. Ak, “Cumhurbaşkanı bilgili, sakin, dünyayı kavrayan, sevgi dolu, sempatik ve birikimli olmalı. Adil ve özgürlükten yana olmalı” dedi.


‘İşsizlik yalan’

İşsizliğin arttığı eleştirilerine tepki gösteren Celal Arslan, “Geçen gün Ağrı’daki köyümü aradım. Kimi 100 koyun almış, kimi 80 koyun. Bakın biz kriz kriz diyoruz, kriz yok Türkiye’de. İşsizlik de yok, çalışmayana işsizlik var. 30 senedir bir gün işsiz kalmadım. Alışmışlar rahata, kimse işsiz değil. Bu memlekette iş beğenmiyorlar” dedi.


Maceraya gerek yok

25 yıl öğretmenlik yapan 65 yaşındaki Halil İlyaslı, emekli olduktan sonra eniştesiyle birlikte esnaflık yapmaya başlamış. İlyaslı, “Nasıl bir cumhurbaşkanı istiyorsunuz” sorumuza, “Cumhurbaşkanı birleştirici olmalı, Erdoğan’da bunları görüyoruz. En önemlisi faaliyet yapmalı, Türkiye’nin önünü açmalı. Bugün dönüp baktığımızda son 16 yılda yapılan faaliyetler kitaplara sığmıyor” cevabını verdi.

İlyaslı, “Ülkeyi idare etmek çok zor, ona rağmen başarıyor. Erdoğan’ı devirmek için bir araya gelen şer ittifakı, yapılan hizmetleri çekemiyor. Onlar yapamadılar, bu nedenle kızgınlar. Ayrıca hanımlarımız artık başları kapalı devlet dairelerine girebiliyor, okullarına gidebiliyorlar. Bu az bir şey değil. İnsanlar yaşamayı gördü, tekrar dönüp onlara oy vermezler. Vatandaşımız macera istemiyor” dedi.


Kararsız seçmen hizmetlere baksın

65 yaşındaki Sefer Yapıcı, “Türkiye’de neler gördük neler. Yine Erdoğan’ı istiyorum” dedi. Eskiden bir kilo çay getiren bakkalın 20 kişiye bölüştürdüğünü anlatan Yapıcı, kararsız seçmenin hizmetlere bakarak kararını vermesi gerektiğini söyledi.

YAŞAM STANDARTI YÜKSELDİ

Bir yıllık evli olan Durmuş ve Esra Akdağ çifti, mevcut Cumhurbaşkanıdan memnun olduklarını belirterek; “Önceki dönemleri bilmiyoruz, öğrenebildiklerimiz var. Kararsız seçmenler hiçbir şey bilmiyorsa 2002 öncesi ve sonrasına baksınlar. Bizim köyde evi-arabası olmayan kalmadı” diye konuştu.

OLAYLARI İYİ İZLEYİN

49 yaşındaki Rıza Ölmez de kararsız olan seçmene çağrı yaptı: Ben daha önce MHP’ye oy verirdim. Memleket sevgisi, partiler üstü bir olaydır. Son üç seçimdir AK Parti’ye oy veriyorum. Kimler memleketin bütünlüğünü istiyor, kimler memleketi bölmeye çalışıyor? Sandığa gitmeden evvel bunların hepsini gözden geçirsinler.


Milenyum çocukları sandığa gidecek

24 Haziran’da 1 milyon 650 bin 171 kişi ilk kez sandığa gidecek. Bunun heyecanını yaşayan milenyum çocukları, kendileri gibi ilk kez oy verecek olan yaşıtlarını mutlaka sandığa gitmeye çağırdı. Özgenur Altaş: Bu görevden kaçmasınlar. M.Fatih Kurter: Oy vermek vatandaşlık görevi.

"Milenyum çocukları" olarak adlandırılan 2000 yılında doğanlar ve o yıl bir yaşına henüz girmemiş olanlar, 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde sandık başına giderek oy kullanacak. Batıkent Şevket Evliyagil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 2000 doğumlu Gaye Erkan, "Ülke için önemli bir seçim. Her zaman olduğu gibi bu ülkenin gençlere ihtiyacı var. Bu seçimde de öyle olacak" dedi. Gazi Üniversitesi Uçak Teknolojileri Bölümü öğrencisi Temmuz 1999 doğumlu Fatih Nuralın ise "Geçmişten ders alıp ülkemizin geleceğini düşünerek oyumu kullanacağım" diye konuştu.


GENÇLERDEN SANDIĞA DAVET

Açık lise öğrencisi ve yakın zamanda 18 yaşına giren Seçil Şevval Döner ise ülkenin geleceği noktasında fikrini ilk defa belirtecek olması hususunda heyecanlı olduğunu belirtti. Üniversite sınavlarına hazırlanan ve yakın zamanda 18 yaşına girdiğini belirten Mehmet Fatih Kurter de oy vermenin vatandaşlık görevi olduğunu belirtti: "Herkes sandığa gitmeli ve oyunu vermeli." 24 Haziran'da ilk kez oy kullanacak 2000 doğumlu Özgenur Altaş ise "Hem sınav için heyecanlıyım hem de seçimler için. Yaşıtlarıma ve ilk kez oy kullanacaklara tavsiyem, bu görevden kaçınmasınlar" tavsiyesinde bulundu.

#Seçim
#24 Haziran
#Seçmen
6 yıl önce