|

Erdoğan: Kabinede MHP’li de olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran'dan sonra kurulacak yeni kabine için "İsimler üzerinde de bir çalışma yapıyoruz. Deneyimli ve iş bilenler tercih edilecek. Aslolan ehliyet ve liyakattır. MHP’li arkadaşlardan da istifade edilir" dedi.

Yeni Şafak
08:33 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 08:40 - 12/06/2018 Salı
Tvnet
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

TVNET’te soruları cevaplandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP ile yapılan Cumhur İttifakı’nın korunacağını söyledi. Erdoğan, 'Cumhur İttifakını parçalamaya, bölmeye kimsenin gücü yetmez' diyerek seçimden sonra kurulacak kabine için "İsimler üzerinde de bir çalışma yapıyoruz. Deneyimli ve iş bilenler tercih edilecek. Aslolan ehliyet ve liyakattır. MHP’li arkadaşlardan da istifade edilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları özetle şöyle:

Yeni kabine 10-15 gün içinde şekillenir

24 Haziran’da bu iş bittikten sonra yemin sürecinde 10-15 günlük bir vakit olacak. Çalışmalarımızı şu anda yapıyoruz fakat o sürede ise daha farklı şekilde gerçekleştirilecek.

Kabinede MHP'li isim olabilir

Cumhurbaşkanlığı yardımcısı en az 1 tane ama 2 de 3 de olur. Burada bir sınır yok. Kabinede olacak isimler üzerinde de bir çalışma yapıyoruz. deneyimli ve iş bitiren arkadaşlar tercih edilecek. Burada aslolan ehliyet ve liyakattır. Burada tabii parlamentoda sayı nasıl olacak? Bu belli olduktan sonra MHP’li arkadaşlardan da istifade edilir.

Seçmenin nabzı

En iyi kamuoyu araştırması sandığın konulduğu gündür ve milletin kararıdır. Önceden şöyle olur böyle olur ben bunu isabetli bulmuyorum. Meydanlarda büyük bir teveccühün olduğunu görüyorum. İnşallah ikinci tura kalmadan bu iş bitecek. Bizim farkımız her şeyden önce deneyimimiz. Sizler dükkanınızı bir çırağa teslim eder misiniz?

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#MHP
#yeni kabine
6 yıl önce