|

CHP'den 'Gül' çarkı: Bir hafta sonra dil değiştirdiler!

Çatı aday tartışmalarının ortaya çıktığı ilk günden bu yana Abdullah Gül ismi ile öne çıkan CHP'de sular durulmuyor. Bu zamana kadar Gül'ün 'çatı adaylığı' fikrini yalanlamayan CHP yönetimine ilk tepki yine parti içinden geldi. Önce Muharrem İnce 'Gül yerine Erdoğan'a oy veririm' açıklamasını yaptı, ardından Parti Sözcücü, Grup Başkanvekili ve Genel Başkan Yardımcısı gibi isimler art arda Gül'e karşı olduklarını belirten mesajlar paylaştı.

Yeni Şafak
13:35 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:47 - 25/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP cephesinden Gül'ün adaylığına dair tepkiler gelmeye devam ediyor.
CHP cephesinden Gül'ün adaylığına dair tepkiler gelmeye devam ediyor.

24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesinde Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çevresinde kenetlenirken, muhalefetin henüz adaylarını netleştirememesi türlü senaryoları da beraberinde getirdi.

Muhalefetin ortak bir aday arayışı sırasında önce çıkan Abdullah Gül ismine CHP yönetimi uzun süre sessiz kalırken, parti içinden bugün gelen açıklamalar derin bir çatlağı da gözler önüne seriyor.

'Ortak aday Gül' senaryosunu bugüne kadar yalanlamayan CHP yönetiminde ilk çatlak ses bugün Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den geldi.

"Gül, CHP'nin adayı olamaz, olmamalı" diyen İnce, Gül'ün aday olması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceğini söyledi.

CHP'den art arda açıklamalar

İnce'den sonra CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Meclis'te gazetecilerin karşısına geçti. Abdullah Gül'ün adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Tezcan, "Herhangi bir isim üzerinde rezervimiz yok" ifadesini kullandı.

Bu açıklamanın hemen ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, ismi Cumhurbaşkanlığı adayı olarak geçen Abdullah Gül için açıklama yaptı.

Özel, 'YETER' kelimesiyle başladığı mesajında Gül'ün isminin gündemlerinde hiç olmadığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:



Cumhuriyet Halk Partisi’nin gündeminde Abdullah Gül gibi bir tartışma yoktur, kendisi adayımız da değildir. CHP’ye yönelik günlerdir algı operasyonu sürdürenlere duyurulur.

Genel Başkan Yardımcısı'ndan da tepki!

Son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Twitter adresinden Abdullah Gül ile ilgili paylaşımda bulundu. Ağbaba, Gül için 'kendisi adayımız değildir' ifadesini kullandı.



#CHP
#Gül
#Seçim 2018
6 yıl önce