|

CHP’de 'İyi Parti' isyanı: 'ÖDP, TKP ve DSP’ye de 20'şer vekil'

CHP'nin İyi Parti için 15 milletvekilini istifa ettirmesinin ardından ilk tepki, parti içinden geldi. CHP'li İlhan Cihaner, Twitter üzerinden karara tepki göstererek, "ÖDP, TKP ve DSP için de 20’şer vekil isteriz" dedi.

Yeni Şafak
13:55 - 22/04/2018 Pazar
Güncelleme: 16:13 - 22/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner

Türkiye, Kasım 2019'da yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için erken seçim kararı alınmasıyla yeni bir seçim atmosferine girdi. 24 Haziran 2018'de yapılacak erken seçim için en kritik detay ise partiler arası kurulacak 'ittifak' formülleri...

İlk olarak AK Parti ve MHP'nin 'cumhur' ittifakı adında bir araya geleceği açıklanırken, BBP de resmen bu sürece dahil oldu ve seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

Gözlerin muhalefet sıralarına çevrilmesinin ardından CHP, İyi Parti'yle ittifak kurmak için dikkati çeken bir adım attı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP'den 15 milletvekili bugün istifa ettirildi. İstifa eden milletvekillerinin İYİ Parti'ye katılacağı resmen duyuruldu.

CHP'li vekil tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, kararın ardından resmi Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Cihaner, "ÖDP, TKP ve DSP için de 20’şer vekil isteriz!" dedi.



  • İstifa eden milletvekilleri
  • Ahmet Akın, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Mehmet Göker, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Nihat Yeşil, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Mustafa Tunçer, Çetin Arık, Fatma Kaplan Hürriyet, Ömer Fethi Gürer.
Kılıçdaroğlu'yla görüştü

CHP milletvekilleri Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner, "Gelecek İçin Biz" ile bir grup milletvekili adına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.

#İlhan Cihaner
#CHP
#İyi Parti
6 yıl önce