|

Çankaya Köşkü Cumhurbaşkanı yardımcılarına hizmet verecek

2014'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe'deki Külliye'yi kullanmaya başlamasının ardından Başbakanlık'a devredilen Çankaya Köşkü yeni sistemde Başbakanlık makamının olmaması nedeniyle Cumhurbaşkanı yardımcılarına hizmet edecek. Çankaya'da Cumhurbaşkanına vekalet edecek olan yardımcı ikamet edebilecek.

Yeni Şafak
06:44 - 27/06/2018 mercredi
Güncelleme: 06:53 - 27/06/2018 mercredi
Diğer
Çankaya Köşkü
Çankaya Köşkü

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Atatürk için 1921 yılında yapılan Çankaya Köşkü, ardından İsmet İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer’e hem konut hem çalışma binası olarak hizmet verdi. Abdullah Gül, çalışma ofisi ve resmi törenler için Çankaya Köşkü’nü kullansa da konut olarak Dışişleri Bakanlığı konutunu tercih etmişti.

ÇANKAYA'DA CUMHURBAŞKANI'NA VEKALET EDECEK YARDIMCI OTURACAK

2014’te Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Beştepe’ye inşa edildi ve 91 yıl Türkiye’nin yönetim merkezi olan Köşk, Başbakanlık olarak kullanılmaya başlandı. Son olarak Başbakan Binali Yıldırım’ın çalışmalarını yaptığı Köşk, yeni sisteme geçilmesiyle birlikte aktif olarak kullanılmaya devam edecek. Hürriyet'te yer alan habere göre; Köşk’ü yeni hükümet sistemi kapsamında Cumhurbaşkanı yardımcılarının kullanması planlanıyor. Cumhurbaşkanı yardımcıları, mevkidaşlarını Köşk’te düzenlenecek törenlerle kabul edecek. Çankaya Köşkü yerleşkesinde yer alan Resmi Konut’ta da Erdoğan’a vekalet edecek Cumhurbaşkanı yardımcısının ikâmet etmesi planlanıyor.

BAŞBAKANLIK BİNASI VALİLİĞE DEVREDİLEBİLİR

1930’lu yıllarda inşa edilen ve Ankara’nın merkezi Kızılay’da yer alan Başbakanlık Merkez Bina’nın ne amaçla kullanılacağı ise netleşmedi. Binanın Ankara Valiliği’ne devredilebileceği belirtiliyor.

Beştepe’de yer alan Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin kapasitesinin geniş olması sebebiyle yeni yapılanmanın Cumuhurbaşkanlığı’nda yer almasının planlandığı dile getirildi.

#Çankaya Köşkü
#Ankara Valiliği
il y a 6 ans