|

Bu kez işi zor

CHP’de Kılıçdaroğlu karşıtı cephe aniden büyüdü. Denizli Gençlik Kolları Başkanı Hakan Imırgı başkanlığındaki gençler, Ankara’da genel merkez önüne gelerek oturma eylemi yaptı. Gençler, “Artık tamam” yazılı pankartlar açtı. Elazığ milletvekili Gürsel Erol da tüm partilileri eylem yapmaya çağırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:08 - 27/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu’nun 9. hezimeti üzerine, istifasını isteyenler ayaklandı.
Kılıçdaroğlu’nun 9. hezimeti üzerine, istifasını isteyenler ayaklandı.

Katıldığı 8. seçimi de kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9. hezimeti üzerine, istifasını isteyenler ayaklandı. İl yönetimlerinden toplu istifalar gelirken, parti genel merkezi önünde oturma eylemi başlatıldı. İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar “Yönetim istifa” ve “Başkan İnce” şeklinde slogan attı. İl teşkilatlarından olağanüstü kurultay çağrıları gelirken Kılıçdaroğlu ise Parti Meclisini (PM) olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantı parti genel merkezinde yarın saat 14.00’te başlayacak.


MİLYONLARI TEMSİL EDİYORUZ

Ankara'daki genel merkez önüne gelen CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Hakan Imırgı başkanlığındaki gençler, önlerinde 'Artık tamam', 'Parti içinde de adalet' yazılı pankartlarla oturma eylemi yaptı. Eyleme destek vermek için sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup CHP’li de, saat 20.00’de parti genel merkezi önüne geldi. Grup adına açıklama yapan Imırgı, parti önünde toplanan kişi sayısının önemli olmadığını, milyonları temsil ettiklerini söyledi.

‘BAŞKAN İNCE’ SLOGANLARI

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup, parti yönetimini protesto etti. Sosyal medya üzerinden organize oldukları öğrenilen ve Beyoğlu’ndaki İl Başkanlığı binasının önünde bir araya gelen grup, “Yönetim istifa” ve “Başkan İnce” şeklinde slogan attı. Bina önünde bir süre bekleyen grup daha sonra dağıldı. Saadet Partisi'nin destekleriyle CHP'nin 41 yıl sonra Elazığ'dan milletvekili çıkardığı Gürsel Erol da bugün saat 11.00 itibariyle oturma eylemi başlatacağını söyledi.

ŞIRNAK’TA TOPLU İSTİFA

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut da sosyal medya hesabından olağanüstü kurultay çağrısında bulundu. Şırnak’ta da CHP il yönetimi, genel merkezin aday belirlemedeki yanlış tutumunu gerekçe göstererek toplu olarak partiden istifa etti.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce