|

Birlikte güçlüyüz

Edirne halkı, sandığa gidecek seçmenlerin 15 Temmuz gecesini hatırlaması gerektiğini belirtti: “Beraber olduğumuz sürece güçlüyüz. Ayrımcılığa yer yok. Biz birlikte güçlüyüz."

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:13 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Göksel Çaygardın
Göksel Çaygardın

Yeni Şafak ve tvnet seçim otobüsünün 24 Haziran turundaki yeni durağı Edirne oldu. Ekibimiz Osmanlı’ya 92 yıl boyunca başkentlik yapan Edirne’de seçmenin nabzını tuttu. Birlik ve beraberlik mesajı veren Edirnelilerin görüşleri şöyle:


CENNET VATANIMIZ VAR
Özer Şahin:
“Herkese hitap edebilen bir cumhurbaşkanı istiyorum. Cumhurbaşkanı adayım seçildikten sonra ülkenin tüm vatandaşlarını kucaklayabilsin. Biz hep beraber birlikteyiz. Beraber olduğumuz sürece güçlüyüz. Ayrımcılığa yer yok. Ben ayrımcılığa karşıyım. Ben sağcı solcuya bakmıyorum. Benim için seçimi kazanan aday herkesi kucaklasın. Cennet vatanımız var. Tarihi zenginliklere sahip geçmişi çok zengin. Bu zenginliği bereket sayacak bir lider olmalı.”
EN BAŞINDAN NEDEN YAPILMADI?
Göksel Çaygardın:
“Ben şu anki Cumhurbaşkanı adayımızı beğeniyorum. Babam sigorta işçisiydi SSK’ya gittiğimizde ilaç kuyruğu olurdu. İki ilaç yazdılarsa biri yoktu. Şu an istediğim eczaneye gidip alabiliyorum ilacımı. Köprüler yapılıyor, yapılmasın mı? Millet diyor ki ‘Yaptıysa benim paramla inşa etti.’ Biz Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri vergi veriyoruz o zaman gereken neden son 16 yılda yapıldı?!”
KOL KANAT OLUYOR
Yaşariye Selçik:
“Bizim başımızdan Allah Recep Tayyip Erdoğan’ı eksik etmesin. Ondan başka kimse olmasın. Her türlü yardımı ondan görüyoruz. Geçmişten günümüze neler değişmedi ki! Benim Cumhurbaşkanım düşkünlere ihtiyaç sahiplerine kol kanat oluyor.”

15 TEMMUZ'U UNUTMAYIN
Pelin Vardar:
“Benim Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan ile yola devam diyorum. Eğer Erdoğan seçilmezse ülke çok kötü gerileyecek. Seçmenlere şunu söylüyorum: asla 15 Temmuz gecesini unutmayın.”
MİLLET İTTİFAKI BİR PROJE
Orhan Ayağ:
“Halkına hizmet eden, dünyaya kafa tutacak, ülkelerin kaderini değiştirecek bir cumhurbaşkanı istiyorum. Ama mevcut düzende zaten benim liderim var. O da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Millet İttifakı dersen hepsi proje, hiçbirinde milliyetçilik duygusu yok. Diğerlerinin yönetimlerini gördüm. Onlar konuşsun biz liderimiz, reisimiz Recep Tayyip Erdoğan ile sandıkları patlata patlata 24 Haziran gecesi yeni Türkiye’ye merhaba diyeceğiz.”

ADİL BİR ADAY BEKLİYORUM
Arzu Bağartarhan:
“Adil bir aday bekliyorum. Emeklilere önem veren bir cumhurbaşkanı istiyorum. Gençlere istihdam sağlanmasını istiyorum. Taşeron çalışıyorum, kadro bekliyorum.”

Fadime Samsa: Ben okuyamadım. Terör vardı. Her dönem başka şey çıkarttılar. Türklerin büyümesini istemiyorlar ki. Yurt dışının istemediği herkesi ben istiyorum.”


Muhalefetin ne yapacağı muamma

Şahin Aslaner: “Çiftçiyim. Buğdayımıza iyi bir taban fiyatı verilmesini istiyorum” derken Ekrem Akyürek de, “Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanı istiyorum. Yapması gerekeni zaten bu zamana kadar yaptı. Muhalefetin ne yapacağı muamma” diye konuştu. Ensar Maral da şunları söyledi: “Dünya lideri sıfatını hakkıyla taşıyan bir cumhurbaşkanı istiyorum. Zamanında biribirini yiyen, alakasız dört parti Millet İttifakı adıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına dikildi. Onlara sesleniyorum: Teröristlerle bir oldunuz. Reisimizi deviremezsiniz. Yaptırmayız.”


CHP HDP’nin avukatı oldu

Engin Kavrama, “Kararlı, güvenilir, bizi dış güçlere karşı koruyan bir cumhurbaşkanı istiyorum. 16 yıldan beri Türkiye nasıl gelişti. Bize okul zamanımızda öğretmenlerimiz IMF’ye olan borcumuzu ömrümüz boyunca ödeyemeyeceğimizi söylerlerdi. Artık Türkiye üretiyor. Yerli üretim yapıyoruz. Savunma sanayimiz var ve sürekli gelişiyor, daha da ilerlemeye devam edecek. Avrupalıların Erdoğan’ı istememe sebebi bu. Millet İttifakı da yeter ki Recep Tayyip Erdoğan gelmesin diye ellerinden geleni yapıyor. Aslında mesele Erdoğan meselesi değil. Önemli olan davaları. Recep Tayyip Erdoğan gider yerine başkası gelir önemli olan ülkenin bekası. Yok, 15 Temmuz için komplo diyorlar; hangi vicdansız böyle bir şeyi planlar? Politika yapmayı bile beceremiyorlar. CHP kendi çizgisinden çıktı. PKK partisi HDP’nin avukatı oldu” diye konuştu.

#Seçim
#Edirne
6 yıl önce