|

Avrupa’da tek kampanya

24 Haziran seçimlerinde Türkiye’de ayrı ayrı kampanya yürütecek olan AK Parti ve MHP, Avrupa’da birlikte çalışacak. İki parti yönetimi “Cumhur İttifakı”nı anlatacak ve gurbetçileri sandıklara taşıyacak. Programlara iki partinin de seçmenleri katılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2018 Cuma
Güncelleme: 03:41 - 27/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti ve MHP, Avrupa’da ‘ortak’ ter dökecek.
AK Parti ve MHP, Avrupa’da ‘ortak’ ter dökecek.

24 Haziran için Türkiye’de ayrı ayrı kampanya yürütecek olan Cumhur İttifakı partileri AK Parti ve MHP, Avrupa’da ‘ortak’ ter dökecek. MHP ve AK Parti yönetimi, Avrupa’daki vatandaşlara Cumhur İttifakını anlatacak ve gerçekleşecek programlara iki partinin seçmenleri de katılacak.Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına gidiyor. Çok sayıda ilkin yaşanacağı seçimde seçmen aynı anda hem parti hem de cumhurbaşkanı adayı için oy verecek. Bu seçimde ilk kez partiler yasal olarak ittifak yapabilecek.

İLKLERİN YAŞANACAĞI SEÇİM OLACAK

Bu çerçevede AK Parti ve MHP seçime "Cumhur İttifakı" adı altında hazırlanırken muhalefet cephesinde ise arayış hummalı bir şekilde devam ediyor. Türkiye’de AK Parti ve MHP ayrı ayrı seçim kampanyası yürütecek. MHP hem Meclis hem de ittifak adayı Erdoğan için oy isteyecek. AK Parti ise aynı şekilde kendi milletvekilleri ve Erdoğan için sahada olacak. AK Parti ve MHP’liler cumhurbaşkanı sistemini, neden cumhur ittifakına ihtiyaç duyulduğunu, neden erken seçime gidildiğini, 25 Haziran’dan sonra nasıl bir Türkiye’nin olacağını anlatacaklar.

VATANDAŞ SANDIĞA TAŞINACAK

Ancak AK Parti ve MHP Avrupa’da seçim için ortak çalışmalara imza atacak. MHP ve AK Parti yönetimi, Avrupa’daki vatandaşlara Cumhur İttifakını anlatacak ve gerçekleşecek programlara iki partinin seçmenleri de katılacak. AK Parti ve MHP’liler vatandaşların sandıklara gidip, vatandaşlık haklarını yerine getirmek maksatlı birçok yerde örgütlenerek vatandaşları sandıklara taşıyacak.


1 saat 50 dakika baş başa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul etti. Beştep’de basına kapalı kabul, 1 saat 50 dakika sürdü. Erdoğan, dün ayrıca, KKTC Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay'ı da kabul etti. Erdoğan, Yeni Zelanda Genel Valisi Patsy Reddy ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

  • Adaylık imzaya açıldı
  • Yüksek Seçim Kurulu, 24 Haziran 2018 Pazar Günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için takvimi belirlemesinin ardından AK Parti harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylık dilekçesi hazırlandı ve çarşamba günü saat 18.00’e kadar vekillerin imzasına açıldı.
#Seçim
#AK Parti
#MHP
6 yıl önce