|

Akşener'den Kılıçdaroğlu'nu zorlayan açıklama: Adaylığım sürüyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve Akşener ortak açıklama yaptı. Akşener, "100 bin imza ile adaylığımı sürdürmek istediğimi belirtmek isterim" dedi. Bu durumda CHP'nin istifa ettirerek İyi Parti'ye gönderdiği 15 vekil ile tuzağa çekmeye çalıştığı Meral Akşener bu hamlesiyle CHP'nin umutlarını da boşa çıkarmış oldu.

Yeni Şafak
14:10 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:37 - 25/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Meral Akşener Kılıçdaroğlu'nun verdiği vekiller ile değil 100 bin imza ile aday olacak
Meral Akşener Kılıçdaroğlu'nun verdiği vekiller ile değil 100 bin imza ile aday olacak

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Merkezi'ne geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Akşener arasındaki kritik görüşme sona erdi.

İyi Parti lideri Akşener her şartta cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ise cumhurbaşkanı adayı henüz belli değil. CHP'de dün gerçekleşen MYK ve PM'de Kılıçdaroğlu'na ittifak ve cumhurbaşkanı adayı ile ilgili görüşmeler için tam yetki verildi.

100 BİN İMZA VURGUSU

Görüşme sonrasında açıklama yapan Meral Akşener
,
"Kendilerini ziyaret sebebimiz üstün demokrasi hareketlerine teşekkür etmekti. Diğer taraftan merak ediyorsunuzdur, 25 Ekim'de kurulduk, 1 Nisan'da kurultayımızı yaptık. 100 bin imza ile İyi Parti'nin cumhurbaşkanı adaylığımı sürdürmek istediğimi belirtmek isterim. Bir demokrasi katliamının önüne geçildi, tekrar teşekkür ediyorum. Partimizin sloganı da Türkiye ve milletimiz iyi olacak." dedi.

Bu açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu ise "Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, biz demokrasiyi savunanlar hangi parti olursa olsun 24 Haziran ve 25 Haziran'da bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Bundan yüzde yüz eminim. Demokrasi birlikteliğini sürdürmenin önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

#Meral Akşener
#İyi Parti
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce