|

AK Parti'de vekiller için 5 kategori

Erken seçim, bazı ünlü siyasetçilerin veda etmesi, bazılarının da TBMM dışında değerlendirilmesi sonucunu doğuracak. AK Parti kulislerinde, erken seçim kararı alındıktan sonra hızla oluşturulmak zorunda olan milletvekili listelerinde kimlerin isminin olacağı tartışılmaya başlandı.

Yeni Şafak
08:09 - 27/04/2018 Cuma
Güncelleme: 09:29 - 27/04/2018 Cuma
Diğer
AK Parti TBMM Grup Toplantısı.
AK Parti TBMM Grup Toplantısı.

Bu kez yeni sistemden kaynaklı olarak, ‘Milletvekili yapılacaklar, bakan olarak düşünülenler, Beştepe’de görev verilecekler, belediye başkanı yapılacaklar ve veda edilecekler’ olarak 5 kategori oluştu. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Ali Babacan, Mehmet Müezzinoğlu, İsmail Kahraman ve Beşir Atalay bireysel tercihleri nedeniyle adaylık başvurusu yapmayacak. Bu isimlerle ilgili tek sürpriz, Meclis dışında değerlendirilmeleri olacak. Davutoğlu’nun yakın ekibinden Taha Özhan’ın da aday

YILDIRIM BEŞTEPE’DE

Son Başbakan Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı yardımcılığında değerlendirilmesine büyük olasılık olarak bakılıyor. Bazı bakanlar ise Beştepe’de kurmay ekipte yer alacak. Ancak AK Parti’nin ‘A Takımı’ ve bakanlarından bazı isimlerin, bir süre Beştepe’de değerlendirildikten sonra belediye başkan adayı yapılması olasılığından da bahsediliyor.

#erken seçim
#seçim 2018
6 yıl önce