|

CHP-İyi Parti ittifakı akıllara Akşener'in 'abidik gubidik' açıklamasını getirdi

İyi Parti'nin CHP'den 15 vekil alarak Meclis'te grup kurma yolları araması akıllara Meral Akşener'in 'Grup kurmak için abidik gubidik işler yapmayacağız' sözlerini getirdi. Akşener'in CHP'li vekillerin partisine geçmesinden sonrasında "Kılıçdaroğlu'nun adımı her türlü takdirin üzerindedir" açıklamasını yapması dikkatlerden kaçmadı.

Yeni Şafak
22:35 - 22/04/2018 Pazar
Güncelleme: 23:16 - 22/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP-İyi Parti ittifakı, CHP'den 15 vekilin Kılıçdaroğlu tarafından istifa ettirilerek İyi Parti'ye geçmesiyle yeni bir boyut kazandı.

İyi Parti'nin, CHP'nin geçtiği 15 vekillik torpille Meclis'te grup kurma çalışmaları akıllara, Meral Akşener'in Mart 2018'de yaptığı konuşmayı getirdi. Akşener konuşmasında 100 bin imza ile aday olacağını söylerken, "
Grup kurmak için abidik gubidik işler yapmayacağız
" demişti.
15 vekilin CHP'den istifa ederek, İyi Parti'ye geçmesinden sonra Meral Akşener "
Kılıçdaroğlu'nun adımı her türlü takdirin üzerindedir
" ifadelerini kullanması da dikkatlerden kaçmadı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in kararına, CHP'den de itiraz sesleri yükseliyor. CHP'li İlhan Cihaner, Twitter üzerinden karara tepki göstererek, "ÖDP, TKP ve DSP için de 20’şer vekil isteriz" demişti.

Hükümet tepkili: Siyasi ahlaksızlığın son örneği

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, 15 CHP milletvekilinin İyi Parti'ye geçmesine ilişkin "Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir; açık bir siyasi mühendisliktir. Bu kirli ve ahlaksız icraatıyla CHP yönetimi, Cumhuriyetin kurucu partisi CHP’yi bir başka partiye stepne yapmıştır." ifadelerini kullandı.


#Meral Akşener
#İyi Parti
#CHP
6 yıl önce