|

Tuzla’da Ramazan Bereketi yaşanıyor

Tuzla Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 17 mahalle, 5 site ve Şelale Eğitim Parkı’nda sokak iftarları düzenliyor. Bu yıl Tuzla’da ilkler yaşanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 05:12 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Tuzla Belediyesi, 3 yıldır geleneksel olarak sürdürdüğü hemşehri dernekleri iftarına bu yıl dernek etkinliklerini de ekledi.
Tuzla Belediyesi, 3 yıldır geleneksel olarak sürdürdüğü hemşehri dernekleri iftarına bu yıl dernek etkinliklerini de ekledi.

Tuzla Devlet Hastanesi bahçesinde kurulan çadırda her gün 750 kişiye iftar veriliyor. Okullarda gençlik ve mezuniyet iftarları düzenleniyor. İstanbul trafiğinde yolda kalanlara, her gün 4 farklı noktada iftariyelik ikram ediliyor. Ramazan geceleri, Şelale Eğitim Parkı’ndaki kültür sanat etkinlikleri ve camilerdeki sohbet programlarıyla sona eriyor.

ALTI BİN KİŞİ AYNI SOFRADA

Tuzla Belediyesi, İlk Sokak İftarını TOKİ Konutları’nda Düzenledi Tuzla Belediyesi, Ramazan ayında ilk sokak iftarını TOKİ Konutları’nda düzenledi. İftarda 6.000 kişi aynı sofrada buluşarak Ramazan’ın bereketini birlikte paylaştı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, iftardan önce alanı gezerek vatandaşları selamladı. Mahalle ve site sakinleri tarafından samimi bir şekilde karşılanan Yazıcı çifti, onlarla bol bol fotoğraf çekildi, sohbet etti. Kendilerine ikram edilen yemekleri yiyen vatandaşlar, aynı sofrada buluşmanın bereketini ve mutluluğunu paylaştı.


VATANDAŞLAR BİZİ GÖNÜLLERİYLE KARŞILIYOR

Binlerce kişiyle iftar sofrasında buluşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Mübarek Ramazan ayının ülkemizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını Rabbim’den diliyorum. Sokak iftarlarında bizi yalnız bırakmayan ve iftar sofralarında birlik, beraberliği ortaya koyan bütün vatandaşlarımıza ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Tuzla’da her mahallede, her sokakta olmaya çalıştık. Tuzla’da bu yıl 120 bin kişilik iftar sofrası kuruyoruz, Ramazan ayını bütün vatandaşlarımızla aynı sofrayı paylaşanlar kardeştir düsturu ile geçiriyoruz. Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi her zaman gözlerinde ve gönüllerinde muhteşem bir şekilde karşılıyorlar. Allah razı olsun. Bütün vatandaşlarımızın şimdiden hem Kadir Gecesi’ni hem de Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

İFTAR SOFRALARINA BİR YENİSİ DAHA

Tuzla Belediyesi, bu yıl bir ilki gerçekleştirerek D-100 karayolu kenarı, Tuzla Devlet Hastanesi bahçesinde iftar çadırı kurdu. İhtiyaç sahiplerinin yanı sıra Tuzla Devlet Hastanesi acil servisinde muayene sırası bekleyenler ve iftar zamanı trafikte olanlara 3 çeşit sıcak yemek, tatlı, su ve ayran ikram ediliyor. Ramazan ayında iftar vakti açık olan çadırda her gün 750 kişi Ramazan’ın bereketini paylaşıyor.

HEMŞEHRİ DERNEKLERİ İFTARLARI

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu işbirliğiyle bu yıl 3.sü düzenlenen hemşehri dernekleri iftarları, her derneğe özel ayrılan günde Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda gerçekleştiriliyor.


‘Mezuniyet İftarları düzenleniyor’

Tuzla’da bu yıl ortaöğretim kurumlarında mezuniyet ve YKS heyecanı yaşayan öğrenciler, ilçedeki bir ilke de şahitlik ediyor. Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki her ortaöğretim kurumunda mezun olacak öğrenciler ve aileleri için ‘Mezuniyet İftarları’ düzenliyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonuyla desteklediği ‘Mezuniyet İftarları’nın ilki Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.

GENÇLER AYNI SOFRADA BULUŞUYOR

Tuzla Belediyesi, bu yıl Ramazan ayında bir ilki daha gerçekleştirerek Gençlik İftarları düzenliyor, “Mahallemizin Gençleri” aynı sofrada buluşuyor. Tuzla Belediyesi tarafından mahallelerde düzenlenen Gençlik İftarları’nın ilkinde Şifa ve Mimarsinan Mahallesi’nin gençleri Tapduk Emre İlkokulu bahçesinde bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’na özel gençlik İftarını Türkiye’nin İlk Gemi Gençlik Merkezi, Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi önünde düzenledi.

İFTARİYELİK BAŞKANDAN

Tuzla Belediyesi’nin Best FM, Pal FM, Radyo Viva ve Lig Radyo ile işbirliğiyle her gün 4 farklı noktada sürücüler ve yolculara, 20.00-21.00 saatleri arasında iftariyelikler dağıtılıyor. Tuzla ile Avcılar arasındaki 80 km. mesafede araçlar bekleme yerlerini canlı yayında duyurarak iftariyelik dağıtımını gerçekleştiriyor.

BİRLİK VE BERABERLİK SOHBETLERİ

Tuzla Belediyesi, bu yıl “Cami Sohbetleri” düzenliyor. “Cami Sohbetleri”nin ilki Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın katılımıyla İçmeler Merkez Camisi’nde düzenlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, teravih namazının ardından mahalle sakinleriyle cami avlusunda sohbet etti. Tuzla Belediyesi Cami Sohbetleri’nde vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ve helva ikram ediliyor.

Etkinlikler Şelale Eğitim Parkı′nda

Tuzla Belediyesi, Ramazan etkinliklerini Şelale Eğitim Parkı’nda gerçekleştiriyor. Tuzla Belediyesi tarafından Şelale Eğitim Parkı’nda kurulan sahnede ise çocuklara yönelik etkinlikler ile Ramazan’ın manevi iklimine yaraşır konser, söyleşi, şiir dinletisi ve özel etkinlikler düzenleniyor. Etkinliklerde İlahi Dinletisi, Şiir Dinletisi, Söyleşi, Meddah, Orta Oyunu, Karagöz- Hacivat, Animasyon gibi çeşitli aktiviteler yer alıyor. Program günleri saat 21.15’te mahalle muhtarlıkları önünden servis kaldırılıyor. Servisler, 23.30’da geri dönüyor.

#​Tuzla
#İstanbul
#Mehmet Akif Ersoy
6 yıl önce