|

Ömrümüzü Ramazan kılalım

Ramazan’ın son cuma ve teravih namazında ülke genelindeki camiler dolup taştı. Tüm ülkede okunan cuma hutbesinde veda ettiğimiz Ramazan’ın güzelliklerini yıl boyunca yaşamamız ve yaşatmamız tavsiye edilerek “Ömrümüzü Ramazan kılalım” denildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:47 - 24/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Ömrümüzü Ramazan kılalım
​Ömrümüzü Ramazan kılalım

Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan bitiyor. Dün kılınan Ramazan’ın son cuma ve teravih namazları sebebiyle camiler dolup taştı. Mübarek ayın feyzinden son ana kadar yararlanmaya çalışan Müslümanlar günü ibadet ve dualarla geçirdi.

BÜTÜN YIL BOYUNCA YAŞATALIM

Cuma namazı için diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve tüm Türkiye’de okutulan hutbede ise Ramazan’ın güzelliklerinin yıl boyunca yaşanması ve yaşatılması tavsiye edildi. Ömrümüzü Ramazan kılabilmek" başlıklı hutbede Ramazan’ın Müslümanlar için bir aylık bereketli bir mektep olduğu vurgulanarak, Ramazan’ın Müslümanları, bir maneviyat eğitimine tabi tuttuğu, hayatı disipline etmeyi öğrettiği, kardeşlik, birlik, beraberlik duygularını pekiştirdiği, ömür muhasebesi yapma, istikbali tekrar gözden geçirme imkanı sağladığı belirtildi. Ramazan’ın kazandırdığı güzelliklerin yıl boyunca yaşatılması önerisinde bulunulan hutbede, "Ramazan’ın bizlere sunduğu cömertlik karşısında bizler de ömrümüzü Ramazan kılalım" ifadeleri kullanıldı.

HAK VE HUKUKU KORUYALIM

Bayramlarda yaşanan trafik kazaları hatırlatılan hutbe, şöyle devam etti: "Her yıl yaşadığımız trafik kazaları, bayramların huzur ve sevincini acı ve hüzne dönüştürüyor. Bu kazalarda nice kardeşimiz can veriyor. Nice aileler yok oluyor. Nice anne babalar, evlatlar, yakınlar, gözü yaşlı, boynu bükük kalıyor. Nice ümitler, nice istikballer sönüyor. Bu noktada bütün kardeşlerimizi trafik kurallarına uymaya, sabırlı ve dikkatli davranmaya, birbirimizin hak ve hukukunu korumaya davet ediyorum."

#Ramazan ayı
#Kur’an-ı Kerim
7 yıl önce