Türk mutfağının geleneksel Kadayıf tatlısını muhallebi ile buluşturduk ve ortaya harika bir lezzet çıktı. Afiyetle yiyeceğiniz Muffin Kalıbında Muhallebili Kadayıf tatlısı, kolay bayram tatlıları arayanlar içinde oldukça ideal bir tatlı. Sütün hafifliği ile buluşan Kadayıfın muhallebi ile uyumu ikinci tabağı yemenize neden olacak.
- Muhallebili Kadayıf Tatlısı için gerekli malzemeler
- 200 gram taze tel kadayıf
- ½ su bardağı sıvıyağ
- ½ su bardağı ceviz
- Şerbeti için:
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- ½ su bardağı su
- 1 çay kaşığı llimon suyu
- Muhallebisi için:
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Şerbet için toz şekeri tencereye alın. Suyu ilave edin. Limonu ilave edin ve ocağa alın. Şerbeti kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra soğuması için kenara alın. Muhallebi için toz şekeri tencereye alın. Mısır nişastasını, unu, vanilyayı ve sütü ilave edip karıştırın. Yumurtayı ilave edip çırpın, koyulaşana kadar pişirin ve soğutun. Kadayıfı kabaca parçalayıp bir kaseye alın ve sıvıyağı üzerinde gezdirip harmanlayın. Tutam tutam koparıp muffin kalıbına yerleştirin ve bir bardakla bastırın. Cevizleri kıyın ve üzerlerine paylaştırın. Ardından muhallebiyi de paylaştırın. Yine üzerlerine birer tutam kadayıf koparın ve yerleştirip bardakla bastırıp düzeltin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Bir servis kabına ters çevirin ve ılık şerbeti üzerinde gezdirin. 2 saat dinlendikten sonra servise hazır hale gelir ve servis sırasında üzerine toz fıstık serpin.
Şerbet için toz şekeri tencereye alın. Suyu ve limon suyunu ilave edin. Ardından ocağa alın. Şerbeti kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra soğuması için kenara alın.
Muhallebi için toz şekeri tencereye alın. Mısır nişastasını, unu, vanilyayı ve sütü ilave edip karıştırın. Yumurtayı ilave edip çırpın. Ardından ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin ve soğutun.
Kadayıfı kabaca parçalayıp bir kaseye alın ve sıvıyağı üzerinde gezdirip harmanlayın.
Tutam tutam koparıp muffin kalıbına yerleştirin ve bir bardakla bastırın.
Cevizleri kıyın ve üzerlerine paylaştırın.
Ardından muhallebiyi paylaştırın.
Yine üzerlerine birer tutam kadayıf koparın ve yerleştirip bardakla bastırıp düzeltin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Bir servis kabına ters çevirin ve ılık şerbeti üzerinde gezdirin.
2 saat dinlendikten sonra servise hazırdır ve servis sırasında üzerine toz fıstık serpin. Afiyet olsun.