|

2018 Kadir gecesi ne zaman?

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif içerisinde yer alıyor olması onu; diğer aylardan daha önemli kılıyor. O yüzden; bu ay içerisinde yapılan af ve mağfiret, dualar ve yardımlaşmanın önemi oldukça fazla. Peki, edilen duaların kabul olduğu bin aydan daha hayırlı olan 2018 Kadir Gecesi ne zaman? Hangi güne geliyor?

Yeni Şafak
11:04 - 9/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi, müslümanlar istiğfar çekip tövbe etmesi için büyük bir fırsattır.
Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi, müslümanlar istiğfar çekip tövbe etmesi için büyük bir fırsattır.

Kadir Gecesi için “bin aydan daha hayırlı gece” denmiştir. Böylesi önemli bir gecenin Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde yer alıyor olması, Müslümanlar için büyük bir nimettir. Bu ayda yapılan tövbeler, dualar ve ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar oldukça önemlidir. Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı bu mukaddes geceyi ibadet ile geçirmek isteyen vatandaşlar “2018 Kadir gecesi ne zaman?” sorusunu gündeme getirdi.

  • Kadir Gecesi’nin Ramazan ay içerisinde olduğu ayetle sabittir. Ancak Ramazan ayının kaçıncı gecesi Kadir Gecesi’dir, kesin olarak belli değildir, bu konuda ittifak da yoktur. Ancak ağırlıklı görüş, Kadir Gecesi’nin Ramazan ayının 27. gecesi olduğu yönündedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Kadir gecesi ne zaman?" sorusuna açıklık getirdi. Kadir Gecesinin 10 Haziran Pazar günü eda edileceğini açıkladı.

Kadir Gecesi alametleri

Kadir gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur. Ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız doğar. Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen alimler de olmuştur. Ubeyd bin Ömer hazretleri anlatır: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu içtim, tuzlu değildi, tatlı ve hoş idi.

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

  • Kadir gecesi açık ve mülayim olur. Soğuk ve sıcak değildir, sabahında da güneş zaif ve kızıl olarak doğar. [Taberani]
  • Kadir gecesi açık olur, sıcak ve soğuk değildir. Bulut yoktur. Yağmur ve rüzgar yoktur. O gecenin sabahının alameti güneşin şuasız doğmasıdır. [Taberani]
  • Yıldız kayması olmaz. [Sahîhu’l-Camii’s-Sağîr, 5472.]

Ramazan Bayramı ne zaman?

Bayramı ile ilgili gelişmeleri de aktaracak olursak, Bu yıl hafta sonuna denk gelecek olan Ramazan bayramı tatili 15 Haziran Cuma günü başlayacak. 14 Haziran Perşembe Arefe günü olduğu için yarım gün mesai yapılacak. Toplamda 3 buçuk gün tatil yapılmış olacak.
#Kadir Gecesi
#Ramazan
#Kur’an-ı Kerim
6 yıl önce