Ramazan Baklava nasıl açılır?
  • İMSAK 00:00
  • GÜNEŞ 00:00
  • ÖĞLE 00:00
  • İKİNDİ 00:00
  • AKŞAM 00:00
  • YATSI 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2018

Baklava nasıl açılır?

Baklava nasıl açılır?

Türk mutfağının bilinen en lezzetli tatlılarından olan Baklava, Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte tarifi en çok aranan tatlılar arasında yer alıyor. Farklı baklava tarifleri mevcut fakat önemli olan en güzel tarifi bulabilmekte. Peki, baklava nasıl yapılır? İşte en lezzetli cevizli ev baklavası tarifi ve yapılışı haberimizde.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bayram için çıtır çıtır Cevizli ev baklavası tarifi
Bayram için çıtır çıtır Cevizli ev baklavası tarifi

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in bitmesine sayılı günler kaldı ve bayram için hazırlıklara başlandı. Bayram deyince akıllara ilk gelen şey muhakkak ki baklavadır. Bugün sizlere cevizli ev baklavası tarifi paylaşacağız. Açacağınız incecik hamuru ve mis gibi tereyağı kokusuyla; cevizli ev baklavası tarifimizi çok beğeneceksiniz.

  • 5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı süt

  • Hamur açımı için;
  • Buğday Nişastası
  • İç harcı için;
  • Ceviz
  • Üzeri için;
  • 20 gram tereyağı
  • Şerbeti için;
  • 1 kg toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

Hazırlanışı:

  • Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve kabartma tozunu döküyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuza yumurtaları kırıyoruz. Sıvıyağı, sütü ve sirkeyi döküyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz ve kalın bir fitil haline getiriyoruz. Fitili önce 3 eşit parçaya bölüyoruz. Bu üç hamurdan da 17şer dilim hamur kesiyoruz. Bu hamurları da üzerine nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. 3 tane 17 kat baklava hamurunu açıp üstüste koyuyoruz.
  • Üçünü de tekrar tepsi büyüklüğünde açıyoruz. ilk 17 katlı hamuru yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine öğüttüğümüz cevizin yarısını serpiyoruz. İkinci 17 katlı hamuru da üzerine yerleştiriyoruz.
  • Kalan cevizi üzerine serpiyoruz. Son parça 17 katlı hamuru da parçalanmamış tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Kenarlarını bıçak yardımıyla, dikkatli bir şekilde içeri doğru itiyoruz. Baklavamızı dilimliyoruz. Üzerine eritilmiş olan tereyağını gezdirerek döküyoruz.
  • 5 dakika yağını çekmesi için bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 20 dakika sonra fırının derecesini 190'a çıkarıyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz ve soğutuyoruz. Soğumuş şerbeti sıcak baklavaya döküyoruz ve şerbetini çekince servis ediyoruz.

Günün yemek tarifi: Domates Soslu Köfteli Patlıcan Sarma
RAMAZAN
Günün yemek tarifi: Domates Soslu Köfteli Patlıcan Sarma

Bisküvili Fıstıklı Kaymaklı Mus
RAMAZAN
Bisküvili Fıstıklı Kaymaklı Mus

Günün İftar Yemeği: Kabak Mantısı Tarifi
RAMAZAN
Günün İftar Yemeği: Kabak Mantısı Tarifi

/**/

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.