|

2018 Ankara bayram namazı vakti saat kaçta?

Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte il il farklılık gösteren bayram namazı saatleri merak edilmeye başlandı. 15 Haziran Cuma 2018 günü bayram namazını kılmak için camiye gidecek olan Ankaralı vatandaşlar, şimdiden “Ankara bayram namazı vakti saat kaçta?” sorusunun cevabını aramaya başladı.

Yeni Şafak
15:26 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:27 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ankara için merak edilen Ramazan bayramı namaz vakti Diyanet tarafından açıklandı.
Ankara için merak edilen Ramazan bayramı namaz vakti Diyanet tarafından açıklandı.

Ramazan bayramı bu senede milyonlarca Müslüman tarafından coşkuyla kutlanacak. On bir ayın sultanı Ramazana veda edecek olan Ankaralı vatandaşlar, şimdiden bayram namazı saatini merak etmeye başladı. Diyanet yayınladığı takvimde “Ankara bayram namazı vakti saat kaçta?” sorusuna cevap verdi.

Ankara bayram namazı vakti: 06:04

Ramazan Bayram, Şevval ayının 1, 2, 3. günleri; Kurban Bayram ise Zilhicce ayının 10, 11, 12 ve 13. günleridir.

Sevinç, neşe, yeme ve içme günleri olduğu için Ramazan Bayram’ının birinci, Kurban Bayram’ının dört gününde oruç tutulmaz, tutulması tahrîmen mekruhtur. Bayram günlerini ibadet ve itaatten soyutlayıp, sadece seyahat etme, eğlenme, zevk ve safa günü olarak anlamak isabetli olmadığı gibi sırf bir ibadet ve itaat günü olarak anlamak da isabetli değildir.

Hem ibadet etmek hem de meşru sınırlar içinde eğlenmek ve neşelenmek gerekir. Hz. Peygamber (s.a.s.), düğünlerde olduğu gibi, bayramlarda da eğlence ve oyuna karşı çıkmamıştır.

Hz. Âie validemiz öyle anlatır:

  • “(Kurban Bayram’nda) Rasûlullah (s.a.s.) yanıma geldi, karşımda Buâs ezgilerini def çalarak okuyan iki kız vard. Yatağına uzanmış ve mübarek yüzünü çevirmişti. Derken içeriye (babam) Ebû Bekir girdi. ‘Bu ne hâl? Allah Rasûlü’nün yanında şeytan işi çalgı öyle mi?’ diyerek beni azarladı. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.s.) ona dönerek; “Onlara dokunma ey Ebû Bekir! Her milletin bayramı vardır. Bu da bizim bayramımızdır” buyurdu. (Buhârî, “Iydeyn”, 2, 3; Müslim, “Iydeyn”, 16)

Bayram namazı kılmak

Bayram sabah erken kalkılmalı, yıkanıp temizlenmeli, güzel kokular sürünmeli, temiz ve yeni elbiseler giyilmelidir. Ramazan Bayram’ında, namazdan önce bir şeyler yenir, Kurban Bayram’ında ise, kurban keseceklerin, kurban etinden yiyinceye kadar bir şey yiyip içmemesi müstehaptır. Peygamberimiz (s.a.s.) böyle yapmıştır.

Bayram günü sabah namazı camide kılınır, yapılan vaaz dinlenir, güneşin doğuşundan 50 dakika sonra bayram namaz kılınır.


#Ankara
#bayram
#namaz
6 yıl önce