|

Akupunktur tedavisi orucu bozar mı?

Türlü hastalıkların tedavisinde kullanılan Akupunktur, orucu bozup bozmayacağı konusunda merak konusu oldu. Din İşleri Yüksek Kurulu, Akupunktur tedavisinin orucu bozmadığını söyledi. Detaylar haberimizde.

Yeni Şafak
14:42 - 9/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:49 - 9/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı konuyla ilgili olarak resmi internet sitesinden açıklama yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı konuyla ilgili olarak resmi internet sitesinden açıklama yaptı.
ayında olmamız hasebiyle oruç ibadetini eksiksiz yerine getirmek isteyen vatandaşlar, merak edilenleri Diyanet’e soruyor. Bu kez de akupunktur tedavisi gündeme geldi. Bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan akupunktur orucu bozup bozmadığı merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı konuyla ilgili olarak resmi internet sitesinden açıklama yaptı.

Akupunktur tedavisi orucu bozar mı?

Oruç,
vaktinden iftar vaktine kadar ibadet niyetiyle yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak suretiyle yapılan bir ibadettir (Bakara, 2/187). Akupunktur, vücutta belirli noktalara iğne batırarak çeşitli hastalıkları tedavi etme metodudur. Orucu bozan şeyler kapsamında olmadığı yani vücudu beslemesi ve gıdalandırması söz konusu olmadığından akupunktur yaptırmak orucu bozmaz.
Peki, orucu bozan şeyler neler?

Orucun temel unsuru, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar.

Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 386-387). Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilaçlar da aynı hükme tabidir.

#Ramazan
#Akupunktur
#Oruç
6 yıl önce