|

PTT sınav sonuçları açıklandı! 2018/1 PTT kesin sınav sonuçları

PTT sınav sonuçları açıklandı. 27 Eylül tarihinde başvuruları alınan sınava itirazlar ve diğer işlemler yaklaşık 3 haftanın sonunda tamamlandı. Merakla beklenen PTT sınav sonuçları ise açıklandı. İşte 2018/1 PTT personel alımı sınav sonuçları.

Yeni Şafak
10:35 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:41 - 20/10/2018 Cumartesi
Diğer
PTT personel alımı sınav sonuçları açıklandı
PTT personel alımı sınav sonuçları açıklandı

PTT personel alımı sınav sonuçları açıklandı. PTT bünyesine alınacak bin 623 postacı, 200 tekniker, 2 bin 625 gişe personeli, 82 avukat, 470 mühendis alımı için yapılan yazılı sınavın sonuçları 20 Eylül'de açıklanmıştı. Sınava itirazlar ise 27 Eylül tarihinde tamamlanmış ve kesin sonuçlar beklenmeye başlanmıştı. Meraklı bekleyiş sona erdi ve PTT tarafından 2018/1 sınav sonuçları erişime açıldı. Sonuçlar sonuc.ptt.gov.tr adresi üzerinden öğrenilecek.

PTT sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Aşağıdaki bağlantılar üzerinden PTT sınav sonuçlarınızı görebilirsiniz. Sonuçlar hem eski kimlik kartıyla hem de yeni kimlik kartlarıyla gerçekleştirilebilecek.


2018/1 personel alımında adaylar; Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına MERNİS adresinin bulunduğu il’e başvuru yaptığından tek il tercihi yapmışlardır. Yazılı sınav sonucunda il bazında her pozisyon için en yüksek puandan başlayarak puan sıralaması yapılacaktır.

Yerleştirmeler yazılı sınav puanının yanı sıra adayların başvurduğu pozisyon ve il tercihi esas alınarak yapılacaktır.

Kesin sınav sonucunda;

Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonu için ilan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve iki katı yedek aday,

Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonları için ilan edilen pozisyon sayısının üç katı aday belirlenecektir.

Yazılı sınav sonucunda Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına asil ve yedek olarak yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylara Psikometrik İnceleme yaptırılacaktır. Psikometrik İnceleme sonucuna göre atamaya hak kazanan adaylar istenen belgelerle birlikte, Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine müracaat edecek olup bu süre içerisinde müracaat etmeyenlerin ataması yapılmayacaktır.

Sözlü sınav yeri, tarihi ve saati bilahare açıklanacak olup
internet adresinde ilan edilecektir.

Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonları için yapılacak sözlü sınav sonucunda asil olarak atanmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav sonuçlarının ilanından itibaren onbeş gün içerisinde istenen belgelerle birlikte Merkez Teşkilatında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına, Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine müracaat edecek olup bu süre içerisinde müracaat etmeyenlerin ataması yapılmayacaktır.

Atama evrakı tamamlanan adaylara ilişkin İl Emniyet Müdürlüklerince önce güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılacak olup atanmasına engel durumu bulunmayanların atamaları yapılarak göreve başlayışları sağlanacaktır.

#PTT
#PTT sonuçları
#PTT personel alımı
5 yıl önce
default-profile-img