|

Protein Tozu Satın Alma Rehberi

Sporcu Besinleri Kullanımı Gerekli Mi?

Yeni Şafak ve
16:45 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 16:50 - 10/04/2018 Salı
Diğer
görsel

Söz konusu sporcu besinleri kullanımı olduğunda ortaya birçok fikir atılmakta. Protein tozlarının güvenirliği birçok sporsever tarafından sorgulanırken üretim kalitesi konusunda dünya standartlarını yakalayan yeni bir marka bulunuyor. Way-Out Nutrition yetkilerine sizin için protein tozları hakkında en çok merak edilenleri sorduk.

Protein Tozu Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Tüm supplement ürünlerin öncelikle güvenilir bir yerden satın alınması gerekir. İnternetten alınacaksa
https://www.fitbull.com
gibi kurumsal ve müşteri memnuniyetinin yüksek olduğu web sitleri tercih edilmelidir. Ürünü satın aldıktan sonra ise tavsiye edilen kullanım talimatına mutlaka uyulmalıdır. Aşırı kullanımları alerjen reaksiyonlara sebebiyet verebileceği gibi mide bozulmalarına sebebiyet verebilir.
Detaylı bilgi için tıklayınız;
Protein Tozu Faydaları Nelerdir?

Protein tozu kas kütlesi kazanımı için idealdir. Yoğun aktivite sonrası vücutta toparlayıcı olarak görev yapar bu sayede kasların yeni antrenman için hazırlanmasına yardım eder. Özellikle spor sonraları kullanımlarda anabolik sürecin maksimum seviyede kalmasına yardımcı olmaktadır.

Protein Tozu Kullanımının Zararları Var Mıdır?

Spor yapan bir bireyin besinsel ihtiyaçları da yaktığı kalori ve antrenman yoğunluğuna göre artış göstermektedir. Normal besinlerden karşılanamayan bu ihtiyaçları karşılamak için supplement kullanımı oldukça yaygın ve düşünülenin aksine fizyolojik açıdan faydalıdır. Protein tozlarının kullanım talimatına uyulduğu sürece herhangi bir zararı bulunmamaktadır

En İyi Protein Tozu Hangisidir?

Türkiye’de paketlenen, hammadde kalitesi bakımından en iyi ürünlerden bir tanesi Way-Out Nutrition Whey Protein. Helal sertifikası ve Cross Flow Microfiltration teknolojisi ile elde edilen hammaddesi ile ön plana çıkan bu ürün Way-Out’un İstanbul’daki 1600 m2’lik kendi tesislerinde paketleniyor.

Sporcular İçin Protein Tozu Kullanmak Şart Mıdır?

Protein tozunun kullanım amacı günlük protein ihtiyacının karşılanması içindir. Aktif spor yapan bir kişinin kas kütlesini koruması ve geliştirebilmesi için kg başına ortalama 1.5 gr protein alması gerekir. Buradan kabaca 80 kg olan bir sporcunun günlük protein ihtiyacı 140 gr olarak hesaplanabilir. Bu gereksinimi normal beslenmeyle karşılayabilen kişilerin protein tozu kullanmalarına gerek yoktur.


#spor
#protein
#protein tozu
6 yıl önce