|

Matematik ve Dershane

Matematik her ne kadar yetişkin bir insan için hayatında bir ders olarak akıllarda kalsa da okulun ilk yıllarında yeni başlamış bir çocuk için bir araç yani bir oyundur.

iLAN
17:39 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:49 - 19/11/2018 Pazartesi
Diğer
matematik
matematik
Matematik
her ne kadar yetişkin bir insan için hayatında bir ders olarak akıllarda kalsa da okulun ilk yıllarında yeni başlamış bir çocuk için bir araç yani bir oyundur. Bu oyunda en önemli parça da bu oyunu oynayan kişi yani çocuktur. Bu yüzdendir ki okula her yeni başlayan öğrenci
matematik
dersine
veya matematik öğretmenine hayran kalmaktadır ve bu derse diğer derslere rağmen istekli ve heyecanlı gitmektedir.

Matematik dersi zekanın aktif bir şekilde kullanılabilmesi için bir çok eğitim ve öğretim sisteminde ve ülkemizdeki okullarda o günkü programlarda ilk saatlerde matematik öğretmenleri tarafından işlenmektedir. Bunun sebebi öğrenci diğer sözel derslerin beyin zorlayan kısımlarına geçemeden sabahın ilk ışıklarında parlak zekalarını matematik bilimi veya oyunu ile geliştirmektir.

Bu noktada öğrencilerin tamamının ayni seviyede olduğunu düşünmek en büyük hata olacaktır. Her öğrenci için konuyu anlayabilecek ve kavrama noktasına ulaşabilecek örnekler ile konu uzun bellek ile bağlaştırılmalıdır.

Öğrencilerin bazıları matematik dersini seviyor veya sevmiyor olabilir fakat buradan en önemli faktör matematik öğretmenin dersi sevmesi ve sevdirmesidir. Eğer bu gerçekleşmiyor ise öğrencilerden çok da aşırı bir beklenti içerisine girmek yanlış olacaktır. Matematik de diğer önemli bir husus da bol bol soru çözmektir. Soru çözdükçe konular tekrar edilir. Bulabiliyorsak çözümlü sorular çözmek gerekir. Bulamayan alttaki linkten erişebilir.

Çözümlü matematik soruları:

Öğrencilerin 40 dklık bir ders saati diliminde ilk 20-25 dakika sonra derslerden uzaklaşma ve kafanın başka alanlara kayması bilimsel bir gerçek olarak gün yüzüne çıkmıştır. Matematik öğretmenleri bu noktada o genç ve ışıl ışıl parlayan hafızayı etkili bir şekilde kullanabileceği matematik dersi planlaması gerekir. Çoğu öğretmenin yaptığı blok ders kavramı bu noktada düşülen en büyük hatalardan biri olmaktadır. Bu nokta da sönük bir yıldıza matematik dersi anlatmaktan başka bir şey yapılmıyordur. Öğretmenler ders anlatırken bazı öğrenciler öğretmenin aniden soru sorma korkusu, cevap verememe korkusu ya da sınıftaki arkadaşları ile bir problemden dolayı dersi dinleyememesi gibi durumlarda mevcut olabiliyor. Böyle durular için online ders, dershane sistemi tavsiye ediyoruz. Örnek bir site olarak alttaki

adresi inceleyebilirsiniz.

Matematik dersi bir hayattır. Hayatin her alanında kullanmamız gereken kaçması mümkün olmayan bir bilim dalıdır. Gündelik yasamda, alış verişte, bilimde, sanayide, teknolojide her yerde karşımıza çıkacağı için kaçmak yerine öğrenmeyi tercih etmeliyiz.

#desr
#matematik
#konu anlatımı
5 yıl önce