|

GROUPE RENAULT’DAN YERLİ ÜRETİME DESTEK

İhracat hedeflerini büyüterek yerli üretime destek veren Groupe Renault, Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı artırmak için son sürat çalışmaya devam ediyor.

iLAN
19:26 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 19:44 - 16/10/2018 Salı
Diğer
RENAULT
RENAULT

Groupe Renault, Türkiye ekonomisinin en önemli dinamiklerinden olan otomotiv sektörünü geliştirmeye devam ediyor. Yaklaşık 50 yıldır Bursa’da üretilerek 70’e yakın ülkeye ihraç edilen otomobiller Türkiye’de ilk kez piyasaya Yerli Üretim logosuyla çıkacak. Sektörünün ihracat lideri Oyak Renault her 57 saniyede 1 otomobil üretiyor. Bu yıl pazarda yaşanan daralmaya rağmen yerli üretimi desteklemek ve Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı artırmak için çalışan Groupe Renault, geçtiğimiz sene Bursa fabrikalarında 365 bin iki adet araç üretti. 378 bin otomobil ve 920 bin motor üretim kapasitesine sahip olan Oyak Renault’nun hedefleri ise bu yıl çok daha yüksek.

Binek araç sektöründe 19 yıldır pazar lideri olan ve Türkiye’de otomobil denince akla gelen ilk marka olan Renault’nun Megane Sedan ve Clio modelleri tamamen yerli operatörler ve mühendisler tarafından üretiliyor ve dünyanın dört bir yanına gönderiliyor



#oyak renault
#megane
#sedan
5 yıl önce
default-profile-img