|

Genel Seçim 2018 Adana genel seçim sonuçları!

Genel Seçim 24 Haziran 2018 Adana Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili Seçim Sonuçları. Seçim 2018 İşte partilerin aldıkları oy sayısı ve çıkardıkları milletvekilleri. Adana Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu?. İşte Adana Genel Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 11:47 - 19/06/2018 Salı
Diğer
24 Haziran 2018 Adana ili Genel Seçim sonuçları haberimizde.
24 Haziran 2018 Adana ili Genel Seçim sonuçları haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Adana sonuçları heyecanla bekleniyordu. Türkiye ve Adana için en çok merak edilen seçimlerden biri oldu. Adana seçmeni oylarını kullanmak için sandık başına gitti. Bazı partiler barajı geçmeyi hedeflerken Ak Parti ise Yeni Türkiye yolunda hedeflerini gerçekleştirmek istiyor. Partiler Adana'dan kaç milletvekili çıkardı Genel Seçim 2018 Adana'nın nabzı Adana seçim sayfamızda!

Türkiye'nin güneyinde Akdeniz Bölgesinde yer alan ilidir. Adana; Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sariçam ve Karaisali ilçelerinin birleşimi ile oluşur.Adana kent merkezi 5 ilçeden, Adana ili ise toplam 15 ilçeden oluşmaktadır. Adana Türkiye'nin 5. büyük ilidir. Adana Türkiye de en yüksek sıcaklık ortalamasına sahip illerden birisidir.

Adana Hakkında

Adana'nin ilçeleri: Seyhan, Yüreğir, Aladağ, Ceyhan, Feke, imamoğlu, Karaisali, Karataş, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Yumurtalik'tir.

Coğrafyasi: Adana Seyhan nehrinin her iki yakasinda kurulmuş, Akdeniz'de yaklaşik olarak 160 km. kiyisi bulunur. Adana, kuzeyden Kayseri, kuzey batidan Niğde, batidan içel, doğudan Kahramanmaraş ve Osmaniye, güneybatidan Hatay il sinirlari ile çevrilidir. Adana’da bulunan Çukurova Türkiye’nin önemli ovalarindandir. Seyhan ve Ceyhan nehirleri bu ovayi sulamaktadir.

Tarihçesi: 1950’den sonra yoğun bir gelişme gösteren kentin yerleşim tarihi Tepebağ Höyüğü’ndeki surlarla çevrili yerleşim ile Neolitik Çağ’a inmektedir. Kent prehistorik devirlerden itibaren Anadolu’yu Gülek Boğazi ile Tarsus’a bağlayan yol üzerinde olduğundan önemlidir. Hitit imparatorluğu yikildiktan sonra kurulan Geç Hitit Kralliği sinirlari içinde kalan bölge daha sonra sirasiyla Assur, Pers ve Büyük iskender’ in egemenliğine girmiştir.

iskender’ in ölümünden sonra önce Seleukoslar, M.Ö. 66’da da Romali Konsül Pompeius tarafindan ele geçirilmiştir. Roma ve Bizans devirlerinde önem kazanan kent, 704’te Araplarca ele geçirildiyse de 9. yüzyilda tekrar Bizans egemenliğini tanimiştir.

11. yüzyıl sonunda Selçukluların, 14. yüzyıl ortalarında da Memlukluların egemenliği görülmektedir. Yavuz Sultan Selim’ in Misir Seferi sırasında Osmanlı topraklarına dahil olmuştur. 1833’te Mısır Valisi Mehmet Ali Paşa’nin işgaline uğrayan kent, 1840’ ta Londra Antlaşmasi ile yeniden Osmanlı yönetimine girmiştir. 1867’ de kurulan Adana vilayetinin merkezi olan Adana, I. Dünya Savaşı’nın ardından Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Fransızlar 5 Ocak 1922’de Adana itilafnamesi hükümleri uyarınca kenti boşaltmalardır.

2019’DA BAŞBAKANLIK OLMAYACAK

En önemli başlıklar arasında ‘Başbakanlık’ ifadesinin yasalardan çıkartılması ve Meclis İç Tüzüğü çalışmaları olacak. Başbakanlık 2019 itibari ile olmayacağı için önce yasalardaki ifadelerden çıkartılacak ardından Meclis’teki oturma düzeni ve makamlardan kaldırılacak. Ayrıca çalışmalar kapsamında bazı komisyonlar lağvedilerek yerine yeni sistem ile uyumlu komisyonlar kurulacak.

BAŞBAKANLIK İFADESİ KALKACAK

Uyum yasalarını çalışacak komisyonun önündeki en önemli maddelerden biri Başbakanlık makamını ilgilendiren yasalar olacak. 2019'da başbakanlık sistemi kalkacağı için yasalardaki başbakanlık ifadesinin kaldırılması için gerekli mevzuat hazırlanacak.

#Adana Seçim sonuçları
#Adana seçim 24 haziran 2018
#genel seçim Adana 2018
#seçim sonuçları Adana
#Adana milletvekili genel seçim sonuçları
#Adana genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce