|

Fransa Hırvatistan canlı izle! TRT 1 canlı yayın izle

TRT 1 canlı izleme bilgileri haberimizde. 2018 FIFA Dünya Kupası final maçında Fransa ile Hırvatistan karşı karşıya gelecek. Maç ise saat 18.00'de TRT ekranlarından canlı olarak izlenebilecek. İşte TRT 1 Fransa Hırvatistan maçı canlı izleme bilgileri.

Yeni Şafak
11:13 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 11:19 - 15/07/2018 Pazar
AA
Fransa Hırvatistan final maçı TRT 1 ekranlarında.
Fransa Hırvatistan final maçı TRT 1 ekranlarında.

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nda final karşılaşması, bu akşam Fransa ile Hırvatistan arasında oynanacak ve şampiyon belli olacak. Maç ise TRT 1 ekranlarından canlı izlenecek.

TRT 1 nasıl canlı izlenir?

Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden TRT 1 ekranlarını canlı olarak izleyebilirsiniz. Saat 18.00'de başlayacak olan mücadele TRT 1'de.

Moskova'da beklenti Hırvatistan şampiyonluğu

Başkent Moskova'daki futbolseverlerin büyük çoğunluğunun şampiyon olmasını istediği ve beklediği takım ise Hırvatistan.

FIFA Dünya Kupası Müzesi'nin cam duvarı üzerinde yer alan turnuva ağacında, destekledikleri takımı gösteren futbolseverlerin büyük çoğunluğu Hırvatistan'ı tercih etti.

Hırvatistan'ın ilk kez finale çıktığını hatırlatan futbolseverler, ağırlıklı olarak Hırvatların ilk kupasını kazanmasını istiyor.

- Rusların tercihi de Hırvatistan

Rus halkının büyük bölümü de Hırvatistan'ın şampiyonluğunu bekliyor.

Hırvatistan'ın kendilerine karşı oynadığı maçta gücünü gösterdiğini kaydeden Ruslar, "Hırvatistan çok iyi bir takım. Üç kez uzatmalara giden maçları kazandılar ve kupayı ne kadar çok istediklerini gösterdiler." değerlendirmesinde bulundu.


- Modric, Pogba, Mbappe

Dünya Kupası için Rusya'ya gelen Japon ve Arap taraftarlar da tercihini Hırvatistan'dan yana kullandı.

Hırvatistan'ı destekleyenlerin en güvendiği isim ise Luka Modric.

Özbek ve Azerbaycanlı futbolseverlerden bazıları ise Fransa'nın galibiyetinden yana. Fransa Milli Takımı'nda en güvendikleri isimler ise Paul Pogba ve Kylian Mbappe.

Fransa ile Hırvatistan'ı karşı karşıya getirecek final mücadelesi, saat 18.00'de başkent Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak.

İstatistikler

Fransa ile Hırvatistan bugüne kadar beş kez karşılaştı. İki ülke arasında oynanan maçların üçünü Fransa kazanırken (1998, 1999 & 2000), diğer iki karşılaşma berabere bitti (2004 & 2011).

Fransa ile Hırvatistan arasında oynanan beş maçın ikisi büyük turnuvalardaydı. 1998 Dünya Kupası yarı finalindeki eşleşmeyi Horozlar 2-1 kazanırken (Didier Deschamps, 90 dakika sahada kaldı), Euro 2004'teki grup karşılaşması 2-2 sona erdi.

Dünya Kupası'nda oynanan son üç final de uzatmalara giderken, turnuva tarihinde kupayı kazanan ülke sadece iki kez penaltılarla belirlendi (1994 & 2006).

Dünya Kupası'nda üçüncü kez finale yükselen Fransa, daha önceki iki tecrübesinin birinde şampiyon oldu (1998), diğerini penaltılarla kaybetti (2006). Horozlar ayrıca Brezilya ve Almanya'yı (ikişer) geride bırakarak 1998'den bu yana en çok final oynama hakkı kazanan ülke oldu.

Dünya Kupası'nda ilk kez finale yükselen Hırvatistan, bunu başaran 13'üncü farklı ülke oldu (10'uncu Avrupa ülkesi). Turnuvada ilk kez final oynama hakkı kazanan son iki ülke de kupayı müzesine götürürken (Fransa ? 1998 & İspanya - 2010), kaybeden son takım Hollanda'ydı (1974).

Fransa, 2018 Dünya Kupası'nda sadece 9 dakika 12 saniye skor olarak geride oynarken; Hırvatistan gruptan çıktıktan sonra oynadığı üç maçta da geriye düştü.

Fransa, Dünya Kupası'nda oynadığı son 14 eleme turu maçının (penaltılar hariç) 11'inden galibiyetle ayrıldı (2B 1M).

Hırvatistan, 2018 Dünya Kupası gruplarından sonra oynadığı üç maçı da uztamalar ya da penaltılar sonucu kazandı. Aynı Dünya Kupası'nda dört karşılaşması uzatmaya giden ülke olmazken; üç uzatma oynayan sadece üç takım var: Belçika (1986), İngiltere (1990) ve Arjantin (2014).

Antoine Griezmann, Fransa formasıyla büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) oynadığı dokuz eleme turu maçında 11 gole doğrudan katkı sağladı. Horozlar adına son 50 yılda onun kadar gol katkısı yapabilen oyuncu yok (Zinedine Zidane - 8 & Michel Platini - 6).

Kylian Mbappe, Pele'den bu yana bir Dünya Kupası finalinde (1958) gol atan ilk 20 yaş altı oyuncu olmak için sahaya çıkıyor. Fransız oyuncu (3 gol), Brezilyalı efsaneden bu yana (1958'de 6 gol) aynı turnuvada en fazla gol atan genç oyuncu unvanına sahip.

Olivier Giroud, 2018 Dünya Kupası'nda Fransa formasıyla sahada kaldığı 465 dakikada rakip kaleye isabetli şut çekemedi. 1966'dan bu yana aynı turnuvada isabet bulamadan en çok şut çeken oyuncu Giroud (13).

Didier Deschamps, Dünya Kupası'nı oyuncu ve teknik direktör olarak kazanan üçüncü isim olmayı hedefliyor (Mario Zagallo & Franz Beckenbauer). Bu turnuvada görev yaptığı 11 maçın sekizini kazanan Deschamps (%73), en az 10 maça çıkan teknik direktörler arasında en yüksek galibiyet yüzdesine sahip isim konumunda.

2018 Dünya Kupası'nda grup aşamasından sonra oynanan eleme maçlarında Mario Mandzukic'ten (2 gol & 1 asist) daha fazla gol katkısı yapan tek oyuncu Antoine Griezmann (2 gol & 2 asist).

Büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) Hırvatistan formasıyla en fazla gol katkısı yapan iki oyuncudan biri Ivan Perisic (10; 6 gol & 4 asist ? Davor Suker'le birlikte; 9 gol & 1 asist).

Raphael Varane forma giymesi halinde, aynı sezonda Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası finalinde oynayan beşinci Fransız olacak. Daha önce bunu Thierry Henry (2006), Zinedine Zidane, Didier Deschamps ve Christian Karembeu (hepsi 1998) başarmıştı. Bu oyuncular arasında iki finalden de mutlu ayrılan tek isim Karembeu oldu.

#2018 FIFA Dünya Kupası
#Fransa
#Futbol
#Hırvatistan
6 yıl önce