|

Fenerbahçe’nin rakibi kim oldu? Fenerbahçe kimle eşleşti?

Fenerbahçe’nin rakibi kim oldu? Şampiyonlar Ligi 3. Ön öleme kura sonuçları belli oldu. Şampiyonlar Ligi kura sonuçları belli oldu. İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan kuralarda Fenerbahçe’ye zorlu rakip çıktı. Peki Fenerbahçe’nin rakibi kim oldu?

Yeni Şafak
14:57 - 15/07/2016 Cuma
Güncelleme: 12:01 - 15/07/2016 Cuma
Diğer

Fenerbahçe'nin rakibi kim oldu? Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme kura sonuçları açıklandı. Taraftarlar ise Fenerbahçe'nin hangi takımla eşleştiğini merak etti. Bizler de sizler için Fenerbahçe'nin rakibini araştırdık.



Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Fransız ekibi Monaco oldu.

Sarı-lacivertli takımın 3. ön elemeden katılacağı Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Monaco oldu. İlk maç İstanbul'da 26 ya da 27 Temmuz'da Ülker Stadyumu'nda oynanacakken, rövanş maçı ise 2-3 Ağustos tarihlerinde Monaco'da Stade Louis'de oynanacak.



Monaco'yu tanıyalım?

1924 yılında kurulan Monaco, 1932 yılından bu yana oynanan Fransa liginde şu ana kadar ilki 1961, sonuncusu da 2000 yılında olmak üzere toplam 7 şampiyonluk elde etti. Fransa kupasında 5, Fransa lig kupasında 1 kez zafere ulaşan kırmızı-beyazlılar, Avrupa kupalarında ilk önemli başarısını 1991-1992 kupa galipleri kupasında final oynayarak gerçekleştirdi. Lizbon'daki da Luz Stadı'nda Werder Bremen'e 2-0 kaybeden Monaco, 2003-2004 sezonunda büyük bir sürprize imza atarak şampiyonlar liginde grup aşaması sonrasında Lokomotiv Moskova, Real Madrid ve Chelsea'yi eleyerek finale yükseldi. Finalde Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Porto'ya 3-0 mağlup olan Monaco, 2010-2011 sezonunu ligde 18. bitirdi ve küme düştü. Rus işadamı Dmitri Ryobolovlev'in kulüp hisselerinin 3'te 2'sini satın almasıyla 2 sezon kaldığı 2. ligden 2012-2013 sezonu sonunda birinci lige yeniden yükselen Monaco, 2013-2014 sezonunu ikinci, 2014-2015 sezonunu ise üçüncü sırada tamamladı.


Teknik direktörlüğünü 2014 yılından bu yana Portekizli teknik adam Leonardo Jardim'in yaptığı Monaco, geride kalan 2015-2016 sezonunu ise Paris Saint Germain'in ardından Lyon'la aynı puanla bitirmesine rağmen averajla üçüncü sırada tamamladı.


Fransa Kupası ve Fransa lig kupasına çeyrek finalde veda eden Monaco, geçen sezonda Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılmıştı. Bu turda İsviçre'nin Young Boys takımını saf dışı bırakan kırmızı-beyazlılar, Play-off turundaysa Valencia'ya elenmiş ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam etmişti.


UEFA Avrupa Ligi'nde J Grubunda yer alan Monaco, grubunu Tottenham ve Anderlecht'in ardından 3. tamamlamış ve Avrupa macerası sona ermişti.


Maçlarını 18 bin 523 seyirci kapasitesine sahip 2. Louis Stadı'nda oynayan Monaco'nun kadrosunda Euro 2016'da Portekiz'le şampiyonluk yaşayan Ricardo Carvalho ve Joao Moutinho'nun yanı sıra Brezilyalı forvet Vagner Love, Hırvat kaleci Danijel Subasic gibi oyuncular bulunuyor.


Monaco, transfereyse şu ana kadar 42 milyon Euro harcadı. Lille'den sol bek Djibril Sidibe'yi 15 milyon, Marsilya'dan sol bek Benjamin Mendy'yi 13 milyon Euro, Torino'dan stoper Kamil Glik'i 11 milyon Euro, Nancy'den de defansif orta saha Youssef Bennasser'i 3 milyon Euro'ya renklerine katan Monaco'nun kadrosundan geçen sezon attığı 10 golle takımın en golcü ismi olan Lacina Traore ise kiralık olarak CSKA Moskova'ya transfer oldu.


2013 yazında büyük umutlarla Atletico Madrid'ten transfer edilen ancak 22 maçta 13 gol kaydettikten sonra 2014-2015 sezonunu Manchester United'ta, geçen sezonu da Chelsea'de kiralık olarak geçiren Kolombiyalı forvet Radamel Falcao da takıma döndü.


Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde Monaco'yla daha önce hiç karşılaşmadı.



Kura çekimine göre, ilk maçların 26-27 Temmuz, rövanşlarının 2-3 Ağustos tarihlerinde oynanacağı 3. ön eleme turu eşleşmeleri şöyle oluştu:



  • Ajax (Hollanda) - PAOK (Yunanistan)
  • Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) - Steaua Bükreş (Romanya)
  • Shakthar Donetsk (Ukrayna) - Young Boys (İsviçre)
  • Rostov (Rusya) - Anderlecht (Belçika)
  • Fenerbahçe (Türkiye) - Monaco (Fransa)
  • Rosenborg (Norveç)/Norköpping (İsveç) - The New Saints (Galler)/Apoel (Kıbrıs Rum Kesimi)
  • Vardar (Makedonya)/Dinamo Zagreb (Hırvatistan) - Dinamo Tiflis (Gürcistan)/Alaskhert (Ermenistan)
  • Olympiakos (Yunanistan) - Hapoel Beer-Sheva (İsrail)/Sheriff (Moldova)
  • Zalgiris Vilnius (Litvanya)/Astana (Kazakistan) - Lincoln (Cebelitarık)/Celtic (İskoçya)
  • Olimpija Ljubljana (Slovenya)/Trencin (Slovakya) - Zrinjski (Bosna Hersek)/Legia Varşova (Polonya)
  • Victoria Plzen (Çek Cumhuriyeti) - Karabağ (Azerbaycan)/Dudelange (Lüksemburg)
  • Astra Giurgiu (Romanya) - Crusaders (Kuzey İrlanda)/Kopenhag (Danimarka)
  • BATE Borisov (Belarus)/SJK Seinajoki (Finlandiya) - Dundalk (İrlanda Cumhuriyeti)/Hafnarfjördur (İzlanda)
  • Ludogorets (Bulgaristan)/Mladost Podgorica (Karadağ) - Valetta (Malta)/Kızılyıldız (Sırbistan)
  • Partizani (Arnavutluk)/Ferencvaros (Macaristan) - Salzburg (Avusturya)/Liepaja (Letonya)

Fenerbahçe'nin yeni transferleri antrenmanda

Skrtel ve İsmail Köybaşı çalışmalara katıldı


Sarı-lacivertliler, Olympique Lyon ile yarın hazırlık maçı yapacak



Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına sabah yaptığı antrenmanla devam etti.


Tesislerin salonunda yapılan çalışmalarla başladığı belirtilen basına kapalı antrenmanın devamında yeşil zemine çıkan futbolcuların ısınma ve çabukluk hareketlerinin ardından iki ayrı grup halinde pas çalışması yaptığı bildirildi.


Çift kale maçla tamamlanan idmana, yeni transferler Martin Skrtel ve İsmail Köybaşı da katıldı.



5. hazırlık maçı yarın Lyon ile


Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında yarın Fransa temsilcisi Olympique Lyon ile karşılaşacak. Sarı-Lacivertli takımın 5. hazırlık maçı Ülker Stadı'nda 21.45'te başlayacak



Fenerbahçe'nin rakibi kim oldu? Şampiyonlar Ligi 3. Ön öleme kura sonuçları belli oldu. Şampiyonlar Ligi kura sonuçları belli oldu. İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kuralarda Fenerbahçe'ye zorlu rakip çıktı. Peki Fenerbahçe'nin rakibi kim oldu?



#Fenerbahçe
#Şampiyonlar Ligi
#Fenerbahçe'nin rakibi
8 yıl önce