|

Adana Milletvekilleri 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Adana 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Adana ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Adana milletvekileri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
10:00 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:11 - 14/06/2018 Perşembe
Diğer
Adana 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu.
Adana 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu.

Adana 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu.

1 KASIM SONUÇLARINA GÖRE MİLLETVEKİLLERİ

AK PARTİ: Ömer Çelik, Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı.

CHP: Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan.

HDP: Meral Danış Beştaş.

MHP: Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz.

Türkiye'nin güneyinde Akdeniz Bölgesinde yer alan ilidir. Adana; Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sariçam ve Karaisali ilçelerinin birleşimi ile oluşur.Adana kent merkezi 5 ilçeden, Adana ili ise toplam 15 ilçeden oluşmaktadir. Adana Türkiye'nin 5. büyük ilidir. Adana Türkiye de en yüksek sicaklik ortalamasina sahip illerden birisidir.

ADANA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Adana'da AK Parti ilk sıraya Bakan Jülide Sarıeroğlu'nu koydu. Tamer Dağlı da dikkat çeken isimlerden. Liste şöyle:

Jülide SarıeroğluTamer DağlıMehmet Şükrü ErdinçAhmet ZenbilciAbdullah DoğruSevil CanMuhammed AksoySamir AltunkaynakRamazan ÇırakErol KahramanReşan ArlıerNecip Fazıl CengilMehmet GazioğluMuhammed Zeki AçZekeriye Yıldızoğlu

ADANA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ayhan BarutOrhan SümerMüzeyyen ŞevkinBurhanettin BulutRıza MeteOya TekinOsman Berke DuvanErtan KaraoğluMustafa Kemal ÖzkanBülent ÖğrüBülent MaraklıBerfu Salıcı YakıtSıdıka HalıcıoğluOnur AkpınarÖzgür Ulaş Ilgın

ADANA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Muharrem Varlı

Ayşe Sibel Ersoy

Cahit Öztok

Yusuf Baş

Mustafa İzgioğlu

Çağrı Şahin

Firdevs Cingözler

Yeşim Akkaş

Arzu Büyüknacar

Diren Özgül

Aziz Sökmen

Mehmet Şahin

Neslihan Gök

Mustafa Eren

Hasan Çalış

ADANA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İsmail KoncukMehmet Metanet ÇulhaoğluAli AydınNihal AğcaRecai MercimekSinem UludamarMehmet Sertaç DurakVedat SabancıEren ÖzerHamza GültekinŞule TüdeşErcan AtalayAli KabaklıSibel Çakmakİlker Kılınç

Adana Hakkında
Adana'nin ilçeleri:
Seyhan, Yüreğir, Aladağ, Ceyhan, Feke, imamoğlu, Karaisali, Karataş, Kozan, Pozanti, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Yumurtalik'tir.
Coğrafyasi:
Adana Seyhan nehrinin her iki yakasinda kurulmuş, Akdeniz'de yaklaşik olarak 160 km. kiyisi bulunur. Adana, kuzeyden Kayseri, kuzey batidan Niğde, batidan içel, doğudan Kahramanmaraş ve Osmaniye, güneybatidan Hatay il sinirlari ile çevrilidir. Adana’da bulunan Çukurova Türkiye’nin önemli ovalarindandir. Seyhan ve Ceyhan nehirleri bu ovayi sulamaktadir.
Tarihçesi:
1950’den sonra yoğun bir gelişme gösteren kentin yerleşim tarihi Tepebağ Höyüğü’ndeki surlarla çevrili yerleşim ile Neolitik Çağ’a inmektedir. Kent prehistorik devirlerden itibaren Anadolu’yu Gülek Boğazi ile Tarsus’a bağlayan yol üzerinde olduğundan önemlidir. Hitit imparatorluğu yikildiktan sonra kurulan Geç Hitit Kralliği sinirlari içinde kalan bölge daha sonra sirasiyla Assur, Pers ve Büyük iskender’ in egemenliğine girmiştir.

iskender’ in ölümünden sonra önce Seleukoslar, M.Ö. 66’da da Romali Konsül Pompeius tarafindan ele geçirilmiştir. Roma ve Bizans devirlerinde önem kazanan kent, 704’te Araplarca ele geçirildiyse de 9. yüzyilda tekrar Bizans egemenliğini tanimiştir.

11. yüzyil sonunda Selçuklularin, 14. yüzyil ortalarinda da Memluklularin egemenliği görülmektedir. Yavuz Sultan Selim’ in Misir Seferi sirasinda Osmanli topraklarina dahil olmuştur. 1833’te Misir Valisi Mehmet Ali Paşa’nin işgaline uğrayan kent, 1840’ ta Londra Antlaşmasi ile yeniden Osmanli yönetimine girmiştir. 1867’ de kurulan Adana vilayetinin merkezi olan Adana, I. Dünya Savaşi’nin ardindan Fransizlar tarafindan işgal edilmiştir. Fransizlar 5 Ocak 1922’de Adana itilafnamesi hükümleri uyarinca kenti boşaltmişlardir.



















































































#Adana Milletvekilleri
#24 Haziran seçimleri
#Adana seçim sonuçları
#AK Parti Milletvekilleri
#Adana
#2018 Adana Seçim sonuçları
6 yıl önce