|

24 Haziran seçim sonuçları! İzmir seçim sonucu 2018!

24 Haziran İzmir seçim sonuçları yenisafak.com’da. Türkiye bugün sandık başına gitti. Sandıkların kapanmasıyla birlikte oyların sayımlarına başlanıldı. Sizler de İzmir’de açılan sandık sayılarını, canlı seçim sonuçlarını ve anlık oy oranlarını Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasından takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 18:13 - 24/06/2018 Pazar
Diğer
24 Haziran seçim sonuçları Yeni Şafak'ta
24 Haziran seçim sonuçları Yeni Şafak'ta

İzmir 2018 seçim sonuçları burada. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde artık son anlara girildi. YSK Başkanı Sadi Güven ise yaptığı açıklamada seçim sonuçlarının saat 24.00’ten önce açılmasını umduğunu söyledi. Sizler de İzmir seçim sonuçlarını, canlı sandık sonuçlarını ve çok daha fazlasını haberimizden görebilirsiniz.

Seçim sonuçları Yeni Şafak'ta
Başbakan Yıldırım'dan seçim açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, "Memleketimizin her köşesinde Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri gayet olgunluk, sükunet içerisinde, demokrasimize yaraşır şekilde tamamlanmıştır. Münferit birkaç olay dışında herhangi bir ciddi hadise yaşanmamıştır." dedi.

Yıldırım, dün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk'ün, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına katıldı.

Cenaze namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, Ertürk'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin oy verme işleminin sona erdiğinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, seçimlerin memleketin her köşesinde olgunluk, sükunet içerisinde, demokrasimize yaraşır şekilde tamamlandığını vurgulayarak, "Münferit birkaç olay dışında herhangi bir ciddi hadise yaşanmamıştır." diye konuştu.

Özellikle güvenlik güçlerini, gösterdikleri titiz çalışma dolayısıyla tebrik eden Yıldırım, "Vatandaşlarımıza da herhangi bir şaibeye, ihlale meydan vermemek için gösterdiği gayretten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

- "Memleketimiz, milletimiz için hayırlı olsun"

Seçimlerin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye bir kez daha demokraside ne kadar mesafe aldığını, millet iradesini sandığa yansıtmada ne kadar sistemi geliştirdiğini ortaya koymuştur. Tabii Yüksek Seçim Kurulunun aylardan beri yaptığı hazırlıklar, çalışmalar da bu seçimin bu kadar sükunetle ve başarıyla geçmesinin önemli sebeplerinden biridir. Ben de Yüksek Seçim Kurulu Başkanı'na ve üyelerine, bütün seçim kurullarında, sandıklarda görevli arkadaşlarıma, partilerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Memleketimiz, milletimiz için hayırlı, uğurlu olsun."

- "Kan davası sonucu olduğu anlaşılıyor"

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde aralarında kan davası sebebiyle husumet bulunan iki aile arasında sandık başında çıkan silahlı kavgaya değinen Yıldırım, "Erzurum'un Karaçoban ilçesinde bir hadise yaşandı. Olayda 2 vatandaşımız hayatını kaybetti ama bunun, seçimlerle ilgili değil, iki grup arasında uzun süreden beri devam eden bir kan davası sonucu olduğu anlaşılıyor. Bunun dışında herhangi bir hadise yok." ifadelerini kullandı.



#İzmir
#Seçim sonuçları
#İzmir seçim sonuçları
6 yıl önce