|

2018 Antalya Bayram namazı saati kaçta?

2018 Antalya Bayram namazı saati sabah saat kaçta kılınacak? 3,5 gün sürecek olan resmi bayram tatilinde 15 Haziran 2018'de Ramazan Bayramı'nın 1.günü olarak kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Antalya bayram namazı vaktini resmi web sitesi üzerinden açıklandı. İşte 2018 Bitlis bayram namazı saati...

Yeni Şafak
17:57 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 18:21 - 14/06/2018 Perşembe
Diğer
2018 Antalya bayram namazı saati açıklandı.
2018 Antalya bayram namazı saati açıklandı.

2018 Antalya bayram namazı saati açıklandı. Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın sona ermesiyle 15 Haziran 2018 günü sabah namazından sonra kılınacak bayram namazı ile kutlamalar başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Antalya bayram namazı vaktini haberimiz üzerinde sizlerle paylaştık. Peki, bayram namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, Antalya bayram namazı saati kaçta? İşte 2018 Antalya bayram namazı saati…

BAYRAM NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Bayram namazının vakti, güneşin doğuşu sırasındaki kerâhet vaktinin çıkmasından sonradır. Bir mazeret sebebiyle bir beldede bayram namazı birinci gün kılınamamışsa, ramazan bayramı 2. gün, kurban bayramı ise 2. gün yine kılınamazsa 3. gün kılınabilir. Ancak bayram namazı özürsüz olarak terkedilmişse artık kılınmaz, kurban bayramı ise kerâhetle birlikte 2. veya 3. gün kılınabilir.

ANTALYA BAYRAM NAMAZI SAATİ

Diyanet Antalya'nın tüm ilçeleri için 2018 Ramazan bayramı namazı saatini belirledi. Buna göre; Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serikilçeleri ilçeleri 15 Haziran cuma günü itibariyle sabah saat 06:21'de bayram namazını kılacak.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Önce "Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama" diye niyet edilerek namaza durulur.

- Sonra "Sübhaneke" okunur.

- Sübhanekeden sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde oldugu gibi), birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmam önce Fatiha, sonra bir sure okur ve beraberce rükuya eğilinir.

- Rüku ve secdeler yapilarak ayaga (ikinci rekata) kalkilir ve eller baglanir.

- İkinci rekatta, imam önce Fatiha ve bir sure okur. Sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir.

- Sonra da secdeler yapılarak oturulur.

- Oturuşta imam ve cemaat, Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme barik ve Rabbena atina, Rabbena firli duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.

BAYRAM NAMAZININ SIHHAT ŞARTI

Bayram namazının sıhhat şartları, Hanefîler'e göre, hutbe hariç, cuma namazının sıhhat şartları ile aynıdır. Sadece hutbenin hükmü bakımından aralarında fark vardır. Yani cuma namazında hutbe sıhhat şartı olduğu halde, bayram namazında sünnettir. Yine hutbe cuma namazında namazdan önce, bayram namazında ise namazdan sonra okunur.

Şâfiîler'e göre kadınlar da bayram namazı ile yükümlüdürler. Şu var ki bu namazın cemaatle kılınması şart olmayıp, münferiden de kılınabilir, fakat camide cemaatle kılınması daha faziletlidir.

BAYRAMIN ÖNEMİ

Bayram; Allah'ı bir, Peygamberi bir, Kitabı bir, aynı kıbleye yönelen, aynı heyecanı taşıyan Müslümanların sevinçlerini paylaştığı mukaddes bir gündür.Mü'minler; Allah'ın emrini yerine getirmek maksadıyla, bir ay boyunca imsak vaktinden aksama kadar en tabii hakları olan yemeyi, içmeyi terk ederek insani adeta melekleştiren oruç ibadetinin manevi zevkini duyarlar."Düşmanla savaşın küçük cihat, nefisle savasın büyük cihat" olarak kabul edildiği bu mücadelede mü'minler büyük bir zafer kazanarak kulluk imtihanında gösterdikleri basarının sevincini taşırlar.Çok mübarek bir gün olan bayramda, kutsal mekânlar olan camilerde topluca ibadet etmenin suruna eren Müslümanların arsa yükselen tekbir sesleri, kalbilerimizdeki imanın açık bir delili, yan yana gelerek. Omuz omuza vererek cemaat halinde kılınan bayram namazları Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin en güzel göstergesidir.

KADINLAR BAYRAM NAMAZINA GİDEBİLİR Mİ?

Hz. Peygamber döneminde kadınların sabah namazına gittiklerine dair rivayetler yanında, Hz. Peygamber'in kadınları bayram namazına katılmaya teşvik ettiğine dair rivayetler de bulunmaktadır (Tecrîd-i Sarîh Tercümesi, I, 98-99; II, 222-223, 311, 510-511, 891). Bu hadislerden birinde Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Henüz kocaya gitmemiş genç kızlar, perde arkasında yaşayan kadınlar (zevâtü hudûr) ve hayızlı kadınlar evlerinden çıksınlar; hayır ve müminlerin duasına (davet) şahit olsunlar. Hayızlı kadınlar, namaz kılınan yerden uzak dursunlar" (Tecrîd-i Sarîh Tercümesi, I, 234-235).

Antalya’da mezarlıklarda arife yoğunluğu

Antalya’da, Ramazan Bayramı arifesinde mezarlıklarda yoğunluk oluştu.Uncalı Mezarlığı Antalya Garnizon Şehitliğine gelen vatandaşlar, dua edip Kur’an-ı Kerim okudu. Mezarlara çiçek bırakıp temizlik yapan ailelerden bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, go-kart araçları ile engelli ve yaşlı bireyleri mezarlara ulaştırdı. Mezarlık kenarındaki çiçekçilerde de yoğunluk yaşandı.Araç yoğunluğuna karşı trafik polisleri görev yaparken, otobüslerle Kurşunlu Mezarlığı’na ücretsiz seferler düzenlendi.İkizi Ömer Dikmen’i 1996 yılında Tunceli’de şehit veren Emine Demir, sadece arife günleri değil uygun olduğu zamanlarda mezarlığa geldiğini söyledi. Kardeşi ile mezarı başında sohbet ettiğini dile getiren Demir, "Kardeşim silahlı çatışmada vuruldu, ikizimdi o benim. Çok hayalleri vardı. Ama askere de gönüllü olarak severek ve isteyerek gitti. Bayramlar bizim için buruk geçiyor, özlüyorsun" dedi.


#Antalya Bayram namazı saati
#Antalya bayram namazı vatki 2018
#bayram namazı Antalya 2018
#bayram namazı Antalya
#Antalya bayram namazı vakti
6 yıl önce