|

2018 Ankara bayram namazı saati kaçta?

Rahmet ve bereket ayı Ramazan ayı 15 Haziran Perşembe günü sona eriyor. 16 Haziran sabahı Ankara’da bayram namazı kılınacak. Bayram namazıyla birlikte ülkemizde üç günlük bayram kutlamaları başlayacak. Peki, Ankara bayram namazı saat kaçta? İşte 2018 Ankara bayram namazı saati.

Yeni Şafak
15:07 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 13:08 - 24/06/2018 Pazar
Diğer
Ankara bayram namazı saati belli oldu.
Ankara bayram namazı saati belli oldu.

2018 Ankara bayram namazı saati Ankara’da yaşayan vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara’da camilerde kılınacak olan bayram namazı vakit belli oldu. Müslümanların iki kutsal bayramından biri olan Ramazan Bayramı arefesi ile birlikte 3,5 gün resmi tatil ilan edildi.

ANKARA BAYRAM NAMAZI SAATİ

Diyanet Ankara'nın tüm ilçeleri için 2018 Ramazan bayramı namazı saatini belirledi. Buna göre Akyurt, Altındağ, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Keçiören, Kızılcahamam, Mamak, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar, Sincan, Şereflikoçhisar, Yenimahalle ilçeleri 15 Haziran cuma günü itibariyle sabah saat 06:04'de bayram namazını kılacak.

BAYRAM NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Bayram namazının vakti, güneşin doğuşu sırasındaki kerâhet vaktinin çıkmasından sonradır. Bir mazeret sebebiyle bir beldede bayram namazı birinci gün kılınamamışsa, ramazan bayramı 2. gün, kurban bayramı ise 2. gün yine kılınamazsa 3. gün kılınabilir. Ancak bayram namazı özürsüz olarak terkedilmişse artık kılınmaz, kurban bayramı ise kerâhetle birlikte 2. veya 3. gün kılınabilir.

BAYRAM NAMAZININ SIHHAT ŞARTI

Bayram namazının sıhhat şartları, Hanefîler'e göre, hutbe hariç, cuma namazının sıhhat şartları ile aynıdır. Sadece hutbenin hükmü bakımından aralarında fark vardır. Yani cuma namazında hutbe sıhhat şartı olduğu halde, bayram namazında sünnettir. Yine hutbe cuma namazında namazdan önce, bayram namazında ise namazdan sonra okunur.

Şâfiîler'e göre kadınlar da bayram namazı ile yükümlüdürler. Şu var ki bu namazın cemaatle kılınması şart olmayıp, münferiden de kılınabilir, fakat camide cemaatle kılınması daha faziletlidir.

#Bayram namazı
#Bayram namazı saat kaçta
#Ankara bayram namazı
#Ankara bayram namazı saati
#bayram namazı vakti
6 yıl önce
default-profile-img