|

15 Temmuz’da belediye otobüsleri ve metrolar ücretsiz mi?

15 Temmuz’da belediye otobüsleri ve metrolar ücretsiz mi sorusunun yanıtı belli oldu. İETT tarafından son dakika açıklaması yapıldı ve açıklamada alınan kararlar paylaşıldı. Peki 15 Temmuz’da belediye otobüsleri ve metrolar ücretsiz mi?

Yeni Şafak
09:43 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 09:46 - 15/07/2018 Pazar
Diğer
15 Temmuz'da belediye otobüsleri ve metrolar ücretsiz mi?
15 Temmuz'da belediye otobüsleri ve metrolar ücretsiz mi?

Belediye otobüsleri ve metrolar ücretsiz mi? İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hain darbe kalkışmasının hatırlanacağı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, anma etkinliklerine vatandaşların rahatlıkla katılabilmesi için toplu taşıma araçlarının sabaha kadar ücretsiz hizmet vermesini kararlaştırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantılarının ikinci birleşiminde AK Parti ve CHP grupların verdiği ortak önergeyi Teklif Karar olarak görüştü. Hain darbe kalkışmasının 2. yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde toplu taşıma araçlarının sabaha kadar ücretsiz hizmet vermesini öngören önerge, meclis üyelerinin oy birliğiyle onaylandı.

Kararda; Vatandaşların 15 Temmuz 2016 gecesi hain FETÖ darbe girişimine karşı meydanlara indiği belirtilerek, “Aziz Milletimiz, 15 Temmuz gecesi sokaklara, meydanlara inerek; namlulara, tanklara, helikopterlere uçaklara karşı, sadece imanlarından aldıkları güç ve çıplak elleriyle bir kez daha istiklali ve istikbali için mücadele vermiştir. İradelerini FETÖ başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, ortak mücadelesi ve tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur” denildi.

Kararın, vatandaşların ortak kader ve gelecek duygusuyla Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde düzenlenecek anma ve etkinliklere rahatlıkla iştirak edebilmesi amacıyla alındığı belirtildi.

Alınan karar doğrultusunda, 15 Temmuz 2018 Pazar günü sabah 06.00’dan 16 Temmuz Pazartesi günü 06.00’ya kadar, İstanbul’da toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek. Uygulama, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ve İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT, Özel Halk Otobüsleri, Otobüs AŞ, Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, Metro, Hafif Metro, Tramvay, Füniküler, Teleferik, Nostaljik Tramvay, Tünel’de geçerli olacak.

#15 Temmuz
#Darbe girişimi
#İETT
6 yıl önce