|

12 Ekim Hadi İpucu Sorusu: "Saros hangi tür coğrafi oluşumdur?"

'Saros hangi tür coğrafi oluşumdur?' sorusunun yanıtı haberimizde. 12 Ekim 20.30 Hadi İpucu sorusu Instagram hesabı üzerinden yayımlandı. Hadi oyununun ipucu sorusunu daha iyi anlamak için ipucu olarak Gökova ve Çandarlı körfezleri de eklendi. 'Saros hangi tür coğrafi oluşumdur?' sorusunun cevabı nedir? İşte yanıtı.

Yeni Şafak
14:29 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 14:44 - 12/10/2018 Cuma
Diğer
12 Ekim 20.30 Hadi İpucu sorusunun yanıtı haberimizde.
12 Ekim 20.30 Hadi İpucu sorusunun yanıtı haberimizde.

12 Ekim 20.30 Hadi İpucu sorusu, oyunun sorularının yanıtlandığı Instagram hesabı üzerinden yayımlandı. Soru, 'Saros hangi tür coğrafi oluşumdur?' şeklinde açıklandı. Oyunu oynayanlar için sorunun cevabını yazımızda sizlerle paylaştık.


12 Ekim Hadi İpucu Sorusu:
"Saros hangi tür coğrafi oluşumdur?"
Cevap:

Körfez


SAROS KÖRFEZİ HAKKINDA BİLGİ

Ege Denizi’nin kuzeydoğusunda yer alan Saros Körfezi, güneyde Gelibolu Yarımadası, Kuzeyde Trakya kıyıları arasında, Çanakkale boğazına paralel olarak, 60 km.lik bir sahille uzanan üçgen biçimlitertemiz kumsallarla kaplı bir doğa harikasıdır.

Saros Körfezi'ni, güney ve doğusundan Çanakkale’nin, Gelibolu ve Eceabat ilçeleri, kuzeyini ise Edirne’nin Keşan ve Enez ilçeleri çevreler. Yerleşim yerleri çoğunlukla doğu ve kuzey bölgelerinde yer almaktadır.

Trakya kıyılarında, genişliği 10 km.yi bulan, derinliği 90 mt’yi geçmeyen bir kıyı şeridi uzanır. Bu alanın doğusunda yerleşimi olmayan birkaç küçük adacık yer almaktadır(Eşek adaları). Gelibolu yarımadası kıyıları önünde ise self alanları yoktur ve derinlik aniden 500 m’leri bulur. Batıya doğru Gökçeada ve Semendirek adaları arasında ise derinlik 1000 mt’ye kadar çıkmaktadır.

HADİ NEDİR NASIL OYNANIR?

Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz.

Hadi bu akşam 20:30'da! Haftayı bitirirken Cuma'nın son ipucu içimizi açacak bir yer olan Saros'tan geliyor. 😍 🌊Sarosu'un hangi tür coğrafi oluşum olduğunu biliyor muyuz? 🙄 Yanına Gökova ve Çandarlı'yı da eklesek daha da yardımcı olur sanki 😎🤗 . . . . . . . . . #hadi #kazandıranuygulama #hadihayırlısı #ödüllüyarışma #trivia #test #hadibilgiyarışması #hadioynalive #heyecanlı #canlı #mobil #yarışma #gercekpara #appstore #playstore #saros Hadi (@hadioynalive)'in paylaştığı bir gönderi (12 Eki, 2018, 4:27öö PDT)

#Hadi ipucu
#Hadi ipucu sorusu
#Saros körfezi
#Hadi
5 yıl önce