|

Öldükten sonra sosyal medya hesaplarınıza ne olacak?

Sosyal medya hesaplarının kullanımı her geçen gün artıyor. Günümüzde hemen hemen herkesin bir Instagram, Facebook, Gmail veya Twitter gibi hesapları bulunuyor. Peki öldükten sonra sosyal medya hesaplarınıza ne olacak hiç düşündünüz mü?

Yeni Şafak
09:50 - 17/04/2018 Salı
Güncelleme: 09:53 - 17/04/2018 Salı
Diğer
Öldükten sonra sosyal medya hesaplarınıza ne olacak?
Öldükten sonra sosyal medya hesaplarınıza ne olacak?

Sosyal medya devlerinin belirli başlı ölüm sonrası kuralları bulunuyor. Özellikle Facebook, vefat eden kişinin hesabını belirli belgeler karşılığında kapatırken Twitter da aynı şekilde hesabı silmek için bir hayli uğraştırıyor. Peki sosyal medyada diğer hesaplarınıza ne olacak? İşte sosyal medyanın ölüm sonrası kuralları.

İşte sosyal medya devlerinin ölüm sonrası kuralları
Facebook:
Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya devlerinin başında gelen Facebook, ölüm sonrası hesap kapatmada oldukça katı durumda. Kişilerin hesaplarını anı hesabına dönüştüren Facebook, hesabı kalıcı olarak kapatmak için de ölüm belgesi istiyor. Tüm bunların yapılabilmesi için ölenin yetkilendirilmiş bir yakınının bulunması gerekiyor.

Twitter:
Twitter da hesabı kalıcı olarak silmeye imkan tanıyor ancak bir hayli zorlaştırıyor. Yani hesabın şifresini bir başka biri bilmiyorsa hesabı kapatmanız bir hayli zorlaşıyor. Twitter kullanım koşullarında hesabı kapatma işleminin bir tek hesap sahibinin yapabileceğini belirtiyor.

Google hesapları:
Google diğer hesaplara nazaran daha anlayışlı bu konularda. Uzun zaman kullanım olmadığında hesabınıza bir mail gönderiyor ve durumu anlatıyor.
Microsoft:
Microsoft ise bu konularda bir hayli katı. Bazı bilgiler size verilse dahi bilgisayarda parola bulunuyorsa bilgisayarın parolası kesinlikle paylaşılmıyor. Bu durumdan sonra bilgisayar hep kapalı kalıyor.

Apple:
Kurumlar arasında en zorlu olanların başında Apple geliyor. Öldükten sonra bile gizliliğe bir hayli dikkat eden Apple, hiçbir şekilde şifreyi paylaşmıyor ve kullanıcı vefat ettiğinde hesap da gidiyor.
Steam:
Steam da ölen kişinin hesabını hiçbir şekilde kimseye satmayacağını ve transfer edemeyeceğini açıkça belirtiyor. Steam’e göre yazılım “lisanslanıyor” ve “satılmıyor”. Bu yüzden yazılımlar hakkında sahiplik iddia edemiyorsunuz.
#Sosyal medya
#Facebook
#Twitter
6 yıl önce