|

Niksar’da öğrenci servislerine sıkı denetim-Tokat yerel haber

Tokat’ın Niksar ilçesinde polis ekiplerince öğrenci taşıyan servis araçları denetlendi.

Yeni Şafak
17:32 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:37 - 20/09/2017 Çarşamba
IHA
Niksar’da öğrenci servislerine sıkı denetim-Tokat yerel haber
Niksar’da öğrenci servislerine sıkı denetim-Tokat yerel haber

Tokat’ın Niksar ilçesinde polis ekiplerince öğrenci taşıyan servis araçları denetlendi. Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği’ne bağlı trafik ekipleri, 2017-2018 yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilçede öğrenci taşımacılığı yapan servislere yönelik denetim başlattı.

Öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınması için bütün ayrıntıların incelendiği denetimler çerçevesinde servis araçlarını durdurup evraklarını kontrol eden ekipler, evraklarında eksiklik tespit edilen sürücüleri bu eksikliklerini gidermeleri konusunda uyardı.

Kontrollerde sürücülerin SRC belgeleri, belediye izin belgesi, emniyet kemerleri ve araçların arkasındaki okul taşıtları ile ’dur’ levhalarının standartlara uygunluğu, yangın söndürme tüplerin olup olmadığı ve servis araçlarında bulunması gereken malzemeler kontrol edildi. Ayrıca, kapıların şoför tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde otomatik veya araç şoförü tarafından elle kumanda edilebilir şekilde olup olmadığı, aracın her koltuğunda emniyet kemeri bulunup bulunmadığı ile kullanıp kullanılmadığı, taşıma sınırının üzerinde öğrenci taşınıp taşınmadığı konuları üzerinde hassasiyetle duruldu. Öğrenci servis denetimlerinin bundan sonra da aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.

#Tokat
#Niksar
#okul servisleri
#denetim
7 yıl önce
default-profile-img