|

Kenan Sofuoğlu: Spora hizmet için buradayım

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu yemin töreni öncesi TVNET canlı yayınında özel açıklamalarda bulundu. 5 yıllık görev süresinde iz bırakmak istediğini ifade eden Sofuoğlu, "Ben buraya spora hizmet etmek için geldim. Bize güvenenlerin de alnının ak olması için mücadelemi vereceğim" dedi.

Yeni Şafak ve
15:20 - 7/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:20 - 7/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni milletvekili Sofuoğlu, duygularını ve hedeflerini TVNET'le paylaştı.
Yeni milletvekili Sofuoğlu, duygularını ve hedeflerini TVNET'le paylaştı.

Yeni milletvekilleri bugün TBMM Genel Kurulu'nda yeminlerini etmek için toplandı. Tören öncesi AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu TVNET'e konuştu.

Yeni görevi nedeniyle heyecanlı olduğunu ve görev süresi boyunca spora hizmet edeceğini belirten Sofuoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Kendimi milletvekili olarak değil görevli olarak görüyorum"
  • "Benim için her şey çok yeni. Ben ilk başta Cumhurbaşkanımız tarafından seçildim ve halkımızın verdiği oylar sayesinde buradayım. Kendime milletvekili olarak değil de bir görevli olarak bakıyorum. Görevimi en iyi şekilde yerine getirmek için buradayım. Çok severek takip ettiğim siyasetteki büyüklerimizle beraber aynı sıralarda olmak benim için farlı bir duygu, farklı bir heyecan. Burada öğrenmem ve tecrübe kazanmam gereken çok nokta var. Benim için kolay bir süreç değil."


"Sınıfa yeni giren bir öğrenci gibiyim"
  • "Yeni bir sisteme geçilmesi benim için dezavantaj değil. Burada sadece ben değil herkes acemilik çekecek. Benim şanslı olduğum nokta AK Parti gibi güçlü bir teşkilatın içinde olmak, arkamda ve etrafımda çok değerli büyüklerimizin bizimle ilgilenmesi. Bugünkü toplantımızda herkesin beni sıcak bir şekilde karşılaması beni rahatlattı. Sınıfa yeni giren bir öğrenci gibiyim bugün ama inanıyorum ki herkesin desteğiyle bunu atlatacağım."

"Spora hizmet etmek için buradayım"
  • "Ben buraya spora hizmet etmek için geldim. Çünkü en iyi bildiğim iş spor. Spor konusunda sıkıntılar çekmiş biriyim. Cumhurbaşkanımız bana bu görevi verdiğinde kendi kendime, 'Ne yaparım da faydalı olurum' dedim. En iyi bildiğim iş spor olduğu için burada faydalı olmam lazım dedim. Şu an inanıyorum ki spor ülkemizde hak ettiği yerde değil. Ne futbolda ne de diğer spor dallarında. Özellikle genç sporcularımızın dertlerine deva ve onların meclisteki sesleri olmak için mücadelemi vereceğim."

"Hedefim 5 yıllık görev süremde iz bırakmak"
  • "Sporculuk dönemimde de genç sporcuların çok kolay ulaştığı biriydim. 2000'li yıllarda yarışırken bize destek olan kimse yoktu. Umarım seçilecek Spor Bakanı'yla beraber çok faydalı işler ortaya koyarız. Burada 5 yıllık bir görev sürem var. Kendime koymuş olduğum hedef, bu 5 yılda iz bırakmak, bize güvenenlerin de alnının ak olması için mücadelemi vereceğim."

#Kenan Sofuoğlu
6 yıl önce