|

LYS ve YGS kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

TEOG sınavının kalkmasının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan LYS ve YGS sınavlarının kaldırılması hakkında da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada üniversiteye giriş sınavları üzerinde de çalışma yapıldığını açıkladı. Sınava hazırlanan öğrenciler ise LYS ve YGS kalkıyor mu sorusunun cevabını aramaya başladı.

Yeni Şafak
12:06 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:11 - 21/09/2017 Perşembe
Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan LYS hakkında açıklamalar geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan LYS hakkında açıklamalar geldi.
TEOG sınav sisteminin kaldırılmasını isteyen ve daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,
LYS
ve
YGS
için de düzenleme geleceğini açıkladı. Yaptığı açıklamalarda TEOG ile ilgili ayrıntılara yer veren Erdoğan, LYS ve YGS’nin kalkabileceği sinyallerini verdi. Peki LYS ve YGS kalkıyor mu?
Üniversite giriş sınavları için açıklama

Üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili bir değişiklik olup olmayacağı da sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O da olacak, o konuda da çalışılıyor" değerlendirmesini yaptı.



LYS nedir?

LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı)Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2010 yılından beri uygulamaya alınan test türü bir sınavdır. Her sene haziran ayı içinde gerçekleştirilen sınav Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bulunan ilköğretim, lise ve üniversite binalarında uygulanır. Sınav Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Gürcistan veya Kazakistan'da üniversiteye girmek isteyen (YGS'yi geçmiş olan) adayların girdiği bir sınavdır. Sınav soruları her sene ÖSYM tarafından hazırlanır.

LYS 5 oturumdan oluşuyor

LYS, 5 oturumdan oluşur. Bu oturumlar uygulanma sırasına göre; LYS-1, LYS-5, LYS-4, LYS-3 ve LYS-2 şeklinde sıralanır. Her sınav farklı bir alan ve yeteneği sınar. Bu sınavlar aynı anda yapılmaz fakat aynı gün içerisinde yapılabilir. YGS'yi geçen her kişi istediği her sınava girebilir. 2010 yılında değişen yeni sınav sistemine göre üniversiteler(TC dahilindeki) adayları seçerken alanlarına yönelik olarak adayları seçerler ve bu yönde belirli puan türleri oluşturlar. Adaylar kendi alanları dahilinde veya kendi alanları dışında bir üniversite tercih edebilirler.


#LYS
#LYS kalkıyor mu?
#YGS kalkıyor mu?
7 yıl önce