|

Kelime anlamıyla düzensiz göçmen ne demek?

İzmir’de düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun kaza yapması sonucu 19 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından ise düzensiz göçmenin kelime anlamı merak edilmeye başlandı. Peki düzensiz göçmen ne demektir?

Yeni Şafak
11:21 - 14/10/2018 Pazar
Güncelleme: 11:23 - 14/10/2018 Pazar
Diğer
Düzensiz göçmen ne demektir?
Düzensiz göçmen ne demektir?

İzmir'de, kasasında Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, dere yatağına uçtu. Kamyonun ters döndüğü korkunç kazada, 19 göçmen öldü, aralarında sürücünün de bulunduğu 5 kişi yaralandı.

Düzensiz göçmen ne demektir?

Düzensiz göçmen terimi, geldiği ülkede kalmak için yasal hakkı bulunmayan kişiler için kullanılır. Ancak bu, tüm düzensiz göçmenlerin bulundukları ülkede resmi olmayan bir şekilde veya belgeleri olmadan kaldıkları anlamına gelmemektedir. Örneğin, bir ülkeye çalışmak amacıyla insan tacirleri tarafından getirilen kişilere genellikle kaçakçılar tarafından sahte belgeler sağlanmaktadır. Bir göçmenin statüsü birkaç şekilde düzensiz hale gelebilir.

Bu bazen dikkatsizlik nedeniyle yaşanabilirken; bazen keyfi ve adil olmayan nedenlerle de bir kişi düzensiz göçmen durumuna düşebilir. Tek bir yolculuk sırasında dahi, bir Göçmen, hükümetlerin yürüttüğü politikalara veya vize düzenlemelerine göre düzensiz göçmen statüsüne girip çıkabilmektedir. Belgesiz göçmen terimi ise bir ülkeye yasal yollarla giriş yapmak veya o ülkede kalmak için gerekli belgelerden yoksun kişiler için kullanılır.

#Düzensiz göçmen
#Göçmen
6 yıl önce