|

HDP barajı aştı mı? Seçim 2018 HDP seçim sonucu ve oy oranı

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları belli olurken HDP’nin barajı aşıp aşmadığı da merak konusu oldu. Peki HDP barajı aştı mı? İşte 24 Haziran 2018 seçim sonuçları ve HDP’nin oy oranı.

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 20:40 - 24/06/2018 Pazar
Diğer
HDP barajı aştı mı sorusunun yanıtı haberimizde.
HDP barajı aştı mı sorusunun yanıtı haberimizde.

HDP barajı aştı mı sorusunun yanıtı haberimizde. 24 Haziran seçim sonuçları merak edilirken bir yandan da HDP’nin oy oranları araştırılıyor. Sizler de 24 Haziran seçim sonuçları sayfası ile HDP’nin barajı geçip geçmediğini görebilir ve oy oranlarını inceleyebilirsiniz.

HDP barajı aştı mı?

HDP, yüzde 10 seçim barajını aşarak Meclis'e girdi.

24 Haziran milletvekili seçimlerine ilişkin oy sayma işlemi devam ediyor.

Kesin olmayan sonuçlara göre, HDP yüzde 10 seçim barajını aşarak Meclis'e girdi.

Seçimlere müdahale girişiminde bulunan yabancılar

Şırnak'ın Uludere ilçesinde kendilerini gözlemci olarak tanıtarak oy kullanılan okullara girmek isteyen 3'ü Alman uyruklu 4 kişiye izin verilmedi.

Alınan bilgiye göre, Uludere ilçesinin Hilal beldesindeki Şeyhan İlköğretim Okulu'nda HDP üyeleri ile Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin akreditasyonu bulunmadığı ve AGİT gözlemcisi olmadığı halde kendisini gözlemci olarak tanıtarak seçimlere müdahale girişiminde bulunan Alman uyruklu Passavantı F, Mareike A. ve Nıedoba S. ile yanlarında yer alan Fevzi K. tespit edildi.

Söz konusu 4 kişinin oy kullanılan binalara girişi engellendi.

#HDP
#HDP barajı aştı mı?
#HDP seçim sonuçları
6 yıl önce