|

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta

Sürekli değişen, ucuz ve kolay ulaşılan kıyafetler. Fast fashion hızla ülkelerin giyim alışkanlarını değiştirdi. Ucuz moda çevre kirliliğini de beraberinde getiriyor. İşte Yeni Şafak Pazar Eki'nin öne çıkan haberleri...

Yeni Şafak
10:11 - 22/04/2018 Pazar
Güncelleme: 10:20 - 22/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak Pazar Eki yine dopdolu...
Yeni Şafak Pazar Eki yine dopdolu...

Yeni Şafak Pazar Eki her hafta olduğu gibi bu hafta da birbirinden zengin içerikleriyle evlerinize konuk oluyor. Modadan sanata, sağlıktan müziğe işte Yeni Şafak Pazar Eki'nin öne çıkan haberleri:


Moda dünyaya pahalıya patlıyor

Sürekli değişen, ucuz ve kolay ulaşılan kıyafetler. Fast fashion hızla ülkelerin giyim alışkanlarını değiştirdi. Bu kolaycı moda tarzı beraberinde devasa tekstil atıklarını ve çevre kirliliğini getirdi. ABD ve Avrupa tekstil atıklarını Afrika ve Asya ülkelerine gönderip kurtuluyor. Afrika ülkelerinin 2019 yılında ikinci el kıyafetlere yasaklama planı ise şimdiden küresel güçlerin engeline takıldı. Türkiye’de ise özellikle geri dönüşüm konusunda ilerlemeler var.



Çocukluğumuzdaki oyunlara eski demeyin

Çocuk bayramı her yıl ülkemizde çoşkuyla kutlanıyor. Çocukların şenlikler, etkinlikler ve oyunlarla eğlendiği bu özel gün aklımıza eski çocuk oyunlarını getirdi. Biz de çocuk oyunlarını, yazar Erol Erdoğan ile konuştuk. Oyunların yaşaması yetişkinlerin elinde diyen Erdoğan, “oyunları yaşatmak için ilk adım onlara eski dememek olacaktır”ifadelerini kullanıyor.

1600 yıl sonra sanatla keşfet

Çemberlitaş’taki Doğu Roma döneminden kalma yaklaşık 1600 yaşındaki Şerefiye Sarnıcı kapılarını ilk kez Yeni Şafak Pazar’a açtı. 24 Nisan’da Ahmet Nejat’ın Hiç Hali adlı sergisiyle İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın açılışını yapacağı sarnıç kültür ve sanatın merkezi olacak.

Gaflet ihanet kasıt

Teşvikiye Cami ve Haydarpaşa Tren Garı’nda yaşanan yangınlar, akıllara sabotaj ihtimalini getirdi. Yangınlar kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.Osmanlı’daki yangınlar üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Prof.Dr. Kemallettin Kuzucu ise İstanbul’un tarih boyunca yangınlarla büyük mücadeleler verdiğini söyleyerek “Kaza ile ortaya çıkmış yangınların dışında karşımıza her zaman gaflet, ihanet ve kasıt çıkmıştır” diyor.

Soğanla gelen arınma

Arınıp, daha zinde yaşamak için çeşitli detoks tarifleri var. Ancak önemli olan sağlık durumunuzun ve metabolizma hızına uygun detoks yapılması. Her şeyden önce daha fazla arındırıcı bir içecek bir çorba istiyorsak başvuracağımız ilk besin soğan.

#​​Yeni Şafak
#Pazar eki
#kültür
#sanat
#sağlık
6 yıl önce